פיצה מבצק כוסמין עם גבינת עיזים, בצל סגול ופלפל חריף

מתכון שקיבלתי מהשף מנה שטרום, והוא לא פחות ממדהים. מעבר לעובדה שהוא קל נורא להכנה, הבצק שמתקבל מייצר את זן הפיצות הדקות הפריכות שהשוליים העבים שלהן עדיין בשרנים ורכים והקרום מתפצח. חייבים לאכול את הפיצה הזאת חמה, והיא גם מאוד תאהב רוטב עגבניות, למרות המתכון שיש כאן. התייחסו אל הבצק כמו קנבס לבן – ושימו עליו כל מה שעולה על רוחכם.

מילה על אפיית פיצות: הכלל הכי חשוב בהכנה של פיצה הוא "התנור חייב להיות רותח". מחממים אותו שעה לפני השימוש למקסימום וברגע שצריך להכניס פנימה את הפיצה לא פותחים, מביאים את הפיצה, מכניסים וסוגרים, אלא עומדים לידו עם הפיצה ביד, פותחים, דוחפים והודפים. פחות מ-10 שניות. תנור ביתי מאבד בערך 30 מעלות ברגע הפתיחה ואז עוד 10 בכל שנייה שהדלת לא סגורה.

בנוסף, אם יש לכם אבן לתנור, היא נועדה לפיצות. לוקח לה קצת זמן להתחמם אבל גם זמן להתקרר, אז היא תיתן לכם קצת מרחב פעולה.

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין לבן
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח ים

תוספות:
150 גרם גבינת עיזים (מהסוג שמגיע בגליל)
1 בצל סגול, פרוס ומפורק לטבעות
1 פלפל חריף, פרוס
כמה עגבניות שרי צבעוניות, פרוסות
חופן עירית
כמה עלים קטנים של בזיליקום
שמן זית
מלח ים
קצת פרמזן

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים במיקסר עם וו הלישה. מערבבים את המים והשמן ומוסיפים לקערת מיקסר בהדרגה. לשים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות, עד שהבצק רך וגמיש ונעים למגע. מכסים את קערת המיקסר בניילון ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.

2. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים. עוטפים בקצת שמן זית, מניחים בשלוש קערות ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עוד חצי שעה.

3. מחממים את התנור לחום הכי גבוה. אם יש אבן, מניחים אותה על התחתית.

4. פותחים את הבצק בעדינות בעזרת הידיים (לא במערוך). אם יש לכם רשת מותחים אותו בזהירות על הרשת, אם אין – מסדרים אותו על נייר אפייה. הוא לא צריך להיות עגול.

5. מפזרים על הבצק גבינת עיזים ועליה את התוספות, זולפים קצת שמן זית ובוזקים מעט מלח ופרמזן.

6. מכניסים לתנור במהירות ואופים 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

פנקייקס טבעוניים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תנו צ'אנס לגרסה הבריאה יותר של הפנקייק, ולא תחזרו לאחור | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פנקייק כוסמין

יש לו טעם אגוזי ועמוק ונפלא ומרקם מעולה, ואין בו גרם של קמח רגיל.

המרכיבים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 ביצים
1 כף סוכר חום
שלושת רבעי כוס חלב
חצי כוס יוגורט
4 כפות שמן
מעט תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח

להגשה:
בננות
סילאן
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הפנקייק ביחד במיקסר: מתחילים עם הביצים והסוכר, מוסיפים את כל החומרים הנוזליים ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה.

2. משמנים את המחבת בטיפה חמאה ומורחים בנייר סופג. יוצקים כשליש כוס מהבלילה בכל פעם. כשהפנקייק מתמלא בועות הופכים אותו לצד השני לעוד 20 שניות. אם רוצים, מעבירים את הפנקייקס המוכנים לתנור שחומם מראש לחום הכי נמוך (50 מעלות) וכך שומרים עליהם חמים עד ההגשה.

3. מגישים עם אילו תוספות שרוצים (אני מגישה עם בננות, סילאן ואבקת סוכר).

סלט זרעי כוסמין עם ירקות צלויים, כרובית חיה וזרעי חמנייה

מפגש של מרקמים ובריאות.

המרכיבים:
1 כוס זרעי כוסמין, מושרים למשך לילה
2 וחצי כוסות מים
מעט מלח
2 סלקים צלויים
חצי ראש כרובית
ארוגולה
1 בצל סגול, פרוס
זיתים שחורים
פיסטוקים קצוצים

לרוטב ויניגרט:
בלסמי
דבש
מלח
פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מסננים את הכוסמין ומעבירים לסיר עם מכסה תואם. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות, או עד שאין עוד מים והגרעינים התרככו ונפתחו.

2. חותכים את הסלקים לקוביות ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים.

3. מארגנים בקערה את הארוגולה, הבצל, הכוסמין, הסלק, הכרובית, והזיתים.

4. מכינים את הוויניגרט: מערבבים בקערה בלסמי, דבש וקצת מלח ופלפל. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי טריפה. יוצקים את הוויניגרט על הסלט. מערבבים ומוסיפים פיסטוקים קצוצים.

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בערוץ 12.