סלט כרוב תאילנדי פריך (מלוח, מתוק, חמוץ וחריף)

המרכיבים:
חצי כרוב
מעט רוטב דגים (בערך כף. אם אין, אפשר להמיר בסויה עדינה ואיכותית)
3-4 שיני שום
3-4 כפיות סוכר דקלים או דמררה
שמן זית
5 עגבניות שרי קטנות
3 תרמילים ארוכים שעועית ירוקה טרייה (לא מבושלת)
חצי לימון
מעט צ'ילי אדום פרוס (לא חובה)
בוטנים קלויים קצוצים, להגשה

סלט כרוב תאילנדי (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
תכירו: סלט כרוב תאילנדי | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. חוצים את הכרוב ופורסים דק דק. מעבירים לקערה.

2. מוערכים את השום בעזרת סכין ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הסוכר.

3. מוסיפים מעט שמן זית ומעסים את הכרוב עם התוספות טוב טוב (הסוכר ורוטב הדגים יכבשו וירככו מעט את הכרוב).

4. קוצצים את השעועית וחוצים את עגבניות השרי. מוסיפים לקערה. לשים היטב את הסלט טוב. סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים בידיים. אם רוצים, מוסיפים צ'ילי.

5. מפזרים בוטנים קלויים ומגישים.

סטייק כרוב סגול (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
סטייק כרוב סגול | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

סטייק כרוב סגול עם צ'ימיצ'ורי עדשים ורוטב טחינה

המרכיבים:
כרוב סגול 
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט כמון
מעט פפריקה מתוקה
מעט כורכום
3-4 שיני שום, קצוצות
כמון
פפריקה

לצ'ימיצ'ורי עדשים:
כוס עדשים שחורות מבושלות
כף גדושה צלפים
2 שיני שום
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס (או פחות, או בכלל לא)
צרור פטרוזיליה, קצוץ (רק עלים וגבעולים דקים)
מעט צ'ילי גרוס
מלח, בנדיבות
מיץ מחצי לימון
מעט שמן זית 

לרוטב הטחינה:
רבע כוס טחינה גולמית
כף-שתיים מייפל
מעט חרדל חלק
קצת מלח דק
כף מיץ לימון
כשליש כוס מים קרים

סטייק כרוב סגול עם כל התוספות (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
סטייק כרוב סגול עם כל התוספות | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית, חום עליון.

2. מניחים את הכרוב על משטח העבודה ופורסים אותו לפרוסות עבות מהראש כלפי מטה, לכיוון הגזע. מסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מערבבים בקערה כמות נדיבה של שמן זית, מלח גס, פלפל, כמון, פפריקה וכורכום. מוסיפים את השום ומערבבים.

4. מורחים את פרוסות הכרוב בשמן עם התבלינים בנדיבות רבה ומכניסים לתנור הלוהט (חלק עליון) ל-10 דקות, עד שרואים על הכרוב כוויות שחורות. אחרי זה אפשר להפוך ולצלות עוד כמה דקות, אבל לא חובה.

5. הצ'ימיצ'ורי: מעבירים את העדשים לקערה גדולה. קוצצים יחד את הצלפים, השום והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.

6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצ'ילי הגרוס וממליחים. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים.

7. רוטב הטחינה: מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים מים לאט ותוך בחישה, עד שהרוטב "נפתח".

8. מגישים את הכרוב עם הצ'ימיצ'ורי ורוטב הטחינה.

כרוב צלוי עם לאבנה ושקדים קלויים

המרכיבים:
שמן זית
חופן-שניים של שקדים מולבנים
מלח
גבינת לאבנה
פרוסה של כרוב סגול צלוי (ראו במתכון למעלה)
מעט פלפל חריף, פרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את השקדים ומעט מלח. מקפיצים את השקדים מעט, רק עד שהם מקבלים צבע שזוף.

2. מעבירים את הלאבנה לקערה.

3. קוצצים גס את הכרוב הצלוי ומעבירים לקערה, על הלאבנה.

4. מפזרים את השקדים הקלויים וזולפים שמן זית. ממליחים מעט ומפזרים פלפל חריף, אם רוצים.

לצפייה בפרק המלא

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.