>> עוד מתכונים לראש השנה

סלט חיטה עם דלעת צלויה

המרכיבים:
1 כוס חיטה
500 גרם דלעת נקייה, חתוכה לקוביות קטנות
שליש כוס שמן זית
מלח
כ-4 כפות גדושות סילאן
בצל סגול פרוס
גרעיני דלעת
חצי צרור ארוגולה
גרעיני רימון 

לוויניגרט:
חצי תפוח, מקולף
1 כפית דבש
מיץ לימון
1 שן שום
שמן זית
מלח
פלפל שחור

סלט חיטה ודלעת (צילום: nadianb, ShutterStock)
סלט דלעת. של רותי רוסו יותר חתיך | צילום: nadianb, ShutterStock

אופן ההכנה:

1. משרים את החיטה בהרבה מים ללילה.

2. מחממים תנור לחום גבוה.

3. מערבבים את הדלעת בקערה עם שמן זית, מלח וסילאן ומפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים 15 דקות או עד שהדלעת רכה.

4. מסננים את החיטה ומבשלים 20 דקות במים רותחים.

5. מסננים ומערבבים עם הדלעת והבצל.

6. קולים קצת את גרעיני הדלעת ומוסיפים גם אותם.

7. מערבבים את חומרי הוויניגרט בבלנדר מוט.

8. מוסיפים את הארוגולה, הרימון והרוטב ומגישים.

והנה עוד מתכונים מעולים של רותי רוסו

עוף שלם צלוי עם תפוחים וסיידר שום ומרווה

המרכיבים:

עוף שלם קטן
3-4 תפוחי עץ קטנים, חצויים
ראש שום, חצוי
2 כוסות סיידר תפוחים טבעי
פלפל חריף, פרוס (לא חובה)
רבע כוס דבש, למריחה
3 ענפי מרווה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני ומכניסים את העוף לסיר שיכול להיכנס לתנור (אם יש סיר מזכוכית זה הכי יפה).

2. מפזרים את התפוחים, הפלפל החריף והשום.

3. מחממים את הדבש ומורחים מלמעלה. מפזרים ענפים של מרווה ומלח ופלפל שחור ויוצקים את הסיידר מסביב.

4. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים.

5. מעבירים לחום גבוה עליון וצולים עוד 30 דקות. לקראת הסוף מסירים את הכיסוי.

עוגת תפוחים בציפוי פירורים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
במקום ציפוי פירורים - סוכר מקורמל | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תפוחים

המרכיבים:

2 ביצים
200 גרם סוכר לבן
200 מ"ל חלב
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
700 גרם תפוחי עץ, קלופים, מגולענים ופרוסים
סוכר חום (לבזיקה) 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר.

3. בקערה מערבבים את החלב עם החמאה המומסת.

4. מוסיפים למיקסר בהדרגה ולסירוגין את הקמח ואבקת האפייה ואת תערובת החלב. מקפלים אחרי כל הוספה.

5. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות.

6. משמנים תבנית אפייה עגולה נשלפת בחמאה ויוצקים פנימה את הבלילה.

7. אופים 30 דקות, מוציאים ומפזרים סוכר חום מלמעלה. שורפים עם ברנר.

8. מניחים לעוגה להצטנן ומגישים. 

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.