הבסיס: דלעות ערמונים צלויות

המרכיבים:
4 דלעות ערמונים
שמן זית
מלח 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, חום עליון.

2. חוצים את הדלעות לאורכן ומנקים את הגרעינים.

3. מסדרים את חצאי הדלעות על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהחלק החתוך פונה למעלה, ומברישים בשמן זית. ממליחים מעט.

4. צולים את הדלעות בחלק העליון של התנור כ-20 דקות, עד שהן רכות ומתחילות להופיע עליהן כוויות חום.

דלעת ערמונים צלויה ברוטב שמנת (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
דלעת ערמונים צלויה ברוטב שמנת | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

דלעת ערמונים צלויה ברוטב שמנת

המרכיבים:
4 דלעות ערמונים צלויות (ראו לעיל)
מעט שמנת חמוצה
מעט שמנת להקצפה
מלח
פלפל שחור
שן שום, קצוצה
צ'ילי גרוס
מעט פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את שני סוגי השמנת. מתבלים במלח, פלפל ושום.

2. זולפים על הדלעות מעט שמן זית ומעט מרוטב השמנת. מפזרים צ'ילי גרוס.

3. מפזרים את הפטרוזיליה והצנוברים ומגישים.

פאבה דלעת ערמונים ובשר טחון (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
פאבה דלעת ערמונים ובשר טחון | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

פאבה דלעת ובשר טחון

המרכיבים:
2-3 דלעות צלויות
3 כפות גדולות של עדשים כתומות מבושלות
שמן זית בנדיבות
מלח
פלפל שחור

לבשר:
שמן צמחי
בשר טחון (רצוי צוואר או צלעות)
שן שום, פרוסה דק
מלח
פלפל שחור
מעט רכז רימונים

להגשה:
שמן זית
מעט קליפת לימון מגוררת
מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את תוכנן של הדלעות לתוך מעבד מזון. מוסיפים את העדשים, שמן הזית והתבלינים וטוחנים.

2. מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים את הבשר.

3. מוסיפים את השום, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך פירוק הבשר עד שהוא מוכן. מוסיפים גם את רכז הרימונים ומערבבים.

4. מסדרים את מחית הדלעת והעדשים על צלחת ומפזרים את הבשר מלמעלה.

5. זולפים שמן זית, מגררים מעט קליפת לימון, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

* אפשר להגיש גם עם צנוברים ופלפל חריף. 

עוגת דלעת ערמונים ותבלינים (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
עוגת דלעת ערמונים ותבלינים | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

עוגת דלעת ערמונים עם גלזורה של חמאה חומה

המרכיבים:
400 גרם פירה דלעת ערמונים
כוס סוכר חום (או פחות)
כוס סוכר לבן (או פחות)
80 גרם חמאה מומסת ומצוננת
רבע כוס שמן
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח 

תבלינים:
קורט מלח
קינמון
ציפורן
אגוז מוסקט
פלפל אנגלי
ג'ינג'ר

לגלזורה:
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
קורט מלח
מעט מיץ תפוזים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. טוחנים במעבד מזון את פירה הדלעת.

3. מוסיפים סוכר חום ולבן, חמאה ושמן, ביצים, וניל ותבלינים. טוחנים הכל יחד ומעבירים לקערה גדולה.

4. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו פנימה.

5. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, מפזרים מעט סוכר ומנערים. יוצקים פנימה את התערובת ואופים 45-60 דקות.

6. בינתיים מכינים את הציפוי: מחממים את החמאה עד שהיא נמסה ומשחימה. מוסיפים אבקת סוכר, וניל, מלח ומיץ תפוזים ומערבבים.

7. אחרי שהעוגה הצטננה לחלוטין מוציאים אותה מהתבנית ושופכים את הציפוי.

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.

לצפייה בפרק המלא