סלט אנדיב, אגסים ביין וגבינה כחולה

המרכיבים:
4 אגסים (חומים או ירוקים, קשים)
1 כוס סוכר
1 כוס יין לבן
קמצוץ זעפרן
אנדיב (בצבע אחד או בשני צבעים)
גבינה כחולה
אגוזי מלך קלויים

לוויניגרט:
כ-4 כפות קרמל יין (מהסיר של האגסים, לפני הצמצום)
כ-2 כפות חומץ יין לבן
כ-8 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מקלפים את האגסים וחותכים כל אחד ל-8 טריזים.

2. ממיסים את הסוכר בסיר לקבלת קרמל. מוסיפים יין לבן ומערבבים (הקרמל יתגבש, ואז יימס בחזרה).

3. מערבבים את הזעפרן עם כף מים ומוסיפים לסיר.

4. מוסיפים את האגסים ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהאגסים מצופים והנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש.

5. בזמן הזה טוחנים יחד את חומרי הוויניגרט.

6. מסדרים בצלחת גדולה עלים של אנדיב וטריזי אגסים מקורמלים. מפזרים מעל גבינה כחולה וזולפים מהרוטב.

7. מפזרים אגוזי מלך קלויים ומגישים.

טארט בצק עלים עם סלק וגבינת עיזים (צילום: מבשלים עם קשת, קשת12)
היופי הוא בבלגן. טארט בצק עלים | צילום: מבשלים עם קשת, קשת12

טארט בצק עלים עם סלק וגבינת עיזים

המרכיבים:
בצק עלים
2 סלקים צלויים (או סלקים בוואקום)
גליל גבינת עיזים
1 בצל סגול, פרוס דק
כמה ענפי תימין טרי
2 כפיות דבש
מלח
פלפל שחור
כמה אגוזי מלך שלמים 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית זכוכית עגולה בבצק עלים – בסיס ושוליים. חותכים את עודפי הבצק.

2. מנקבים את הבצק במזלג, כי שלא יתפח.

3. חותכים את הסלקים גס ומפזרים על הבצק.

4. פורסים את גבינת העיזים ומפזרים בין הסלקים. מסדרים את הבצל הסגול ומקשטים בתימין.

5. זולפים דבש מלמעלה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מפזרים עוד גבינת עיזים, אם רוצים.

6. מפזרים כמה אגוזי מלך ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב ותפוח והגבינה נמסה.

מרק בצל אפוי מוקרם (צילום: ShutterStock)
משהו בין מרק לנזיד | צילום: ShutterStock

מרק בצל אפוי מוקרם

ספק מרק ספק נזיד, שאופים בתנור עם שכבה יפה של גבינות מלמעלה.

המרכיבים:
40 גרם חמאה
2 בצלים, פרוסים דק
רבע כוס ציר ירקות
1 כף סילאן
מלח
פלפל שחור
קמצוץ סוכר חום
1 כפית רוטב וורסטרשייר
6 זוקיני
כדורי מוצרלה טרייה קטנים, חצויים
מוצרלה קשה, מגוררת
מעט קשקבל
תימין טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים את החמאה ומחכים שתשחים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך מאוד ומזהיב.

3. מוסיפים את ציר הירקות, הסילאן, התבלינים והרוטב ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים והבצל מקורמל יפה.

4. חותכים את הזוקיני לאטריות דקות בעזרת מעבד מזון.

5. מערבבים את הזוקיני והבצל המטוגן ומעבירים לתבנית זכוכית עגולה (מעין מרקייה).

6. מפזרים את כדורי המוצרלה ואת המוצרלה הקשה המגוררת. מגררים מלמעלה מעט קשקבל.

7. מקשטים בתימין טרי ושולחים לתנור ל-10-20 דקות או עד שהגבינה נמסה.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.