פסטה ביתית (צילום: דן-יה שוורץ)
לא יעזור כלום, להכין פסטה בבית זה ממש ממש קל | צילום: דן-יה שוורץ

בצק פסטה

המרכיבים:
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון (או במיקסר עם וו לישה) ומערבבים בפולסים עד שמתקבל כדור בצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד 8 דקות.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה.

פטוצ'יני ידני עם רוטב חמאה חומה ומרווה

המרכיבים:
1 בצק פסטה טרי
100 גרם חמאה
3 ענפים של מרווה
מלח
2 פלפלים חריפים
1 שן שום, פרוסה
חצי לימון
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר גדול 4 ליטר מים עם 4 כפות מלח.

2. בינתיים מרדדים את הפסטה במרדדת. מתחילים בעובי 1, שהוא הכי עבה, מקפלים לשלישים ומרדדים שוב על עובי 1. מקטינים בהדרגה את רוחב המפתח עד שמגיעים לעובי 7. מקמחים מדי פעם.

3. מקפלים את הפסטה כמה קיפולים וחותכים במהירות לעובי של 7 מ"מ. "מתלתלים" כדי לפתוח את האטריות ומעבירים לסיר עם המים הרותחים.

4. בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומחכים שתעלה קצף, שהקצף ירד ושהחמאה תשחים.

5. מוסיפים את המרווה, המלח, הפלפל החריף והשום. מסננים את הפסטה ישירות לתוך הרוטב ומערבבים היטב.

6. זולפים מעט מיץ לימון, מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בפלפל שחור גרוס.

פסטה עם עגבניות שרי צלויות ובוטרגו

המרכיבים (4 מנות):
1 בצק פסטה טרי
20 עגבניות שרי מתוקות
125 מ”ל (כחצי כוס) שמן זית
2 ס"מ של בוטרגו, ללא השעווה, פרוס לפרוסות הכי דקיקות שיש (או 4-5 חמישה נתחי פילה אנשובי קצוצים)
8 עלי בזיליקום קטנים
1 שן שום, קלופה ומעוכה
רבע כפית צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור

פסטה עם עגבניות שרי צלויות ובוטרגו (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
פסטה עם עגבניות שרי צלויות ובוטרגו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום עליון גבוה (גריל).

2. מסדרים את עגבניות השרי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לצלייה של כ-20 דקות, או עד שהעגבניות מקבלות כווייה מלמעלה ומתפוצצות.

3. בינתיים מערבבים בקערה את שמן הזית, הבוטרגו, עלי הבזיליקום, שן השום המעוכה והצ'ילי הגרוס.

4. מכינים את הפסטה: מרדדים את הבצק עם הרבה קמח במרדדת, ואז חותכים לאטריות עבות יחסית. מבשלים אותן במים רותחים עם מלח כ-2 דקות.

5. לוקחים 45 מ”ל (3 כפות) מנוזלי הבישול ויוצקים בקילוח דק לתוך שמן הזית המתובל, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב קרמי צהבהב וסמיך.

6. מעבירים את הפסטה לתוך קערת הרוטב ומוסיפים את העגבניות הצלויות. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

לזניה קנלוני במילוי תרד וריקוטה  (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
לזניה קנלוני במילוי תרד וריקוטה | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

לזניה קנלוני במילוי תרד וריקוטה

המרכיבים:
15 עלים של בצק טרי מרודד לעובי 5 במכונה, באורך של בערך 15 ס"מ כל אחד
1 כוס מוצרלה מגוררת

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
1 בצל, פרוס
1 ליטר רוטב עגבניות בבקבוק
כפית דבש
כפית מלח
פלפל שחור

למילוי:
שמן זית
ערימה גדולה של תרד
מלח
500 גרם ריקוטה פרסקה
1 ביצה
חצי כוס פרמזן מגוררת
1 שן שום, כתושה
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום והבצל הפרוס ומטגנים עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים את רוטב העגבניות ואת יתר חומרי הרוטב ומחממים על להבה בינונית עד רתיחה. מסירים מהאש, מוציאים בערך כוס מהרוטב ושומרים בצד (כדי לשפוך על הפסטה בסוף).

2. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את התרד והמלח ומבשלים עד שהתרד מתרכך. מוציאים אותו מהמחבת וקוצצים בסכין. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם יתר חומרי המילוי.

3. פורסים עלה של פסטה על משטח העבודה. מעמיסים עליו בערך 3 כפות מהמילוי ומגלגלים. סוגרים את העלה עם מעט מים.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. כשכל העלים מגולגלים חותכים אותם למקטעים אחידים (קצת כמו סושי) באורך 4 ס"מ.

6. יוצקים את הרוטב לתבנית עמוקה ומסדרים את הפסטה הממולאת כשהמילוי פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את כוס הרוטב ששמרנו ושולחים לתנור ל-20 דקות.

7. מוציאים, מוסיפים מוצרלה מלמעלה ומחזירים לתנור, עד שהמוצרלה נמסה.

>> לצפייה בפרק הפסטה

 "מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.