סלט ברוקומיני ועדשים שחורות

המרכיבים:
1 חבילה ברוקומיני (אפשר גם ברוקולי רגיל)
1 כוס עדשים שחורות
1 פלפל צ'ילי אדום
1 פלפל סוויטבייט צהוב (הסוג הקטן קטן והמתוק)
3 כפות יוגורט
רבע כוס שמנת מתוקה
1 שן שום, כתושה
פפריקה
פלפל שחור
כפית דבש
כפית מלח
1 בצל שאלוט, פרוס
מעט קמח
שמן זית בנדיבות

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הברוקומיני לפרחים ומניחים על מסננת מעל סיר עם מים רותחים לאידוי של 5 דקות.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים עד שהן מתרככות אבל לא עד הסוף. מסננים.

3. פורסים את הצ'ילי ואת הפלפל הצהוב הקטן.

4. מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט, השמנת המתוקה, השום, הפפריקה, הפלפל השחור, הדבש והמלח בבלנדר מוט לרוטב אחיד.

5. כאן נכנס המרכיב הקטן שעושה את כל ההבדל: בצלי שאלוט מטוגנים. מאבקים את השאלוט הפרוס במעט קמח ומטגנים בשמן חם מאוד עד שפריך. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

6. מערבבים יחד את הברוקומיני המאודה, העדשים והפלפלים ומתבלים בשמן זית ומלח. מעבירים לקערת הגשה, יוצקים מעל את היוגורט ומסיימים עם השאלוט המטוגן והפריך פריך.

סלט ברוקולי ועדשים שחורות (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
רואים את הבצלונים הפריכים? זה ה-דבר | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

פסטה אורקייטה עם ברוקולי, ריקוטה ולימון

המרכיבים:
250 גרם פסטה אורקייטה (כמו כובעים קטנים. אם אין אז צדפים קטנים)
70 גרם חמאה
2 שיני שום, פרוסות
3 גבעולי ברוקולי גדולים, חתוכים לפרחים קטנים
מלח
4 כפות ריקוטה פרסקה
2 לימונים
צ'ילי גרוס יבש
פלפל שחור
4 כפות צנוברים קלויים
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים (4 ליטר מים, 4 כפות מלח).

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת. כשהיא מבעבעת מוסיפים את שיני השום הפרוסות והברוקולי, ממליחים מעט ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מסננים את הפסטה ישירות למחבת ומבשלים ביחד 2-3 דקות.

4. מעבירים את הפסטה לקערות הגשה. מוסיפים ריקוטה, מגררים קליפת לימון, מתבלים בצ'ילי ופלפל שחור ובוזקים מעל צנוברים קלויים וקצת שמן זית.

פסטה אורקייטה עם ברוקולי, ריקוטה ולימון (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
פסטה עם לימון זה בול, אבל בול לעכשיו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

דג לברק ברוטב מיסו, ברוקולי ואדממה

המרכיבים:
2 נתחים של פילה לברק (או קוד) במשקל 100 גרם כל אחד
1 חבילה מיסו בהיר
מעט אבקת דאשי
2 כוסות מים רותחים
רבע כוס מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפיות שמן שומשום
1 כפית צ'ילי גרוס
1 חבילה פולי סויה קפואים
1 ליטר מים רותחים (לאדממה)
2 ענפים גדולים של ברוקולי, פרוסים לאורך
3 ראשי בצל ירוק
50 גרם חמאה, מומסת
3 כפות שומשום שחור

לקישוט: בצל ירוק ושומשום שחור

אופן ההכנה:

1. ממיסים 5 כפות ממרח מיסו בהיר ב-2 כוסות מים רותחים. מוסיפים את הדאשי, המירין, החומץ, שמן השומשום והצ'ילי.

2. יוצקים על פולי הסויה ליטר מים רותחים ונותנים להם לעמוד קצת עד שהתרמילים מפשירים. מסננים.

3. מסדרים את הברוקולי על תבנית המתאימה לתנור. מפזרים את פולי הסויה ואת הבצל הירוק ויוצקים על הכל את מרק-רוטב המיסו.

4. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, 3 כפות מיסו והשומשום. מניחים את הדג בתבנית (עור למעלה) ומורחים אותו בממרח החמאה-מיסו.

5. מכסים בנייר אלומיניום צולים ב-180 מעלות 7-10 דקות.

6. מקשטים בבצל ירוק ובשומשום ומגישים.

 התוכנית "מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.