טבעות בצל בטמפורה

המרכיבים:
1 בצל לבן, פרוס ומפורק לטבעות
2 ביצים
רבע כוס שמן
1 כוס חלב
1 כוס קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, שמן וחלב. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה (לא יותר מדי).

2. מחממים שמן עמוק בסיר.

3. טובלים את הטבעות בבלילה ומכניסים בזהירות לשמן החם, 4-5 טבעות כל פעם. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים (כ-2 דקות) ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד.

דג שלם בתנור

המרכיבים:
דג בס או בורי שלם
שמן זית בנדיבות
מלח
פלפל שחור
עגבנייה, חתוכה לקוביות
בצל, חתוך גס
פלפל חריף, פרוס (לא חובה)
5-8 שיני שום
עלי גפן
מרווה
ענפי רוזמרין
לימון, פרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. משמנים את הדג מכל הכיוונים (גם מבפנים) ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. מפזרים בתבנית מסביב לדג את העגבנייה, הבצל והפלפל החריף (לא חובה) ומתבלים גם אותם. מפזרים את שיני השום השלמות מסביב לדג ובתוכו.

4. מניחים על הדג את עלי גפן ועליהם את עשבי התיבול. מפזרים את פרוסות הלימון על הדג ובצדדים.

5. זולפים על הכל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור החם ל-15-20 דקות.

עוגת שוקולד ואגסים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
איפה האגסים? | צילום: קרן אגם, mako אוכל
מרק עדשים ובטטות, רותי רוסו (צילום: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
הנה האגסים! | צילום: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

עוגת שוקולד אגסים

המרכיבים:
150 גרם שוקולד מריר איכותי
50 מ"ל ליקר אמרטו
120 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר
4 ביצים
100 גרם קמח שקדים
30 גרם קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
4 אגסים קטנים

לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
30 מ"ל ליקר אמרטו
מעט מאוד מלח 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק בחמאה ומפדרים במעט קמח וסוכר (את העודפים מנערים החוצה).

2. ממיסים את השוקולד יחד עם האמרטו בקערה על סיר עם מים רותחים. מערבבים היטב ומניחים לצינון.

3. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם.

4. מוסיפים את השוקולד (אחרי שהתקרר מעט) ומערבבים. מוסיפים קמח שקדים, קמח רגיל, אבקת אפייה ומלח ומקפלים אותם לתוך התערובת.

5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית. מטביעים את האגסים השלמים בתוכה (אחרי התפיחה בתנור הבלילה תכסה אותם לגמרי).

6. אופים 40 דקות, ומצננים.

7. בינתיים מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד עם השמנת והאמרטו. ממליחים ומערבבים.

8. מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הגנאש. אפשר להגיש עם מסקרפונה.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.