סלט קייל ואגסים

המרכיבים:
הרבה קייל (או חסה אייסברג)
3 אגסים יפים וקשים, פרוסים
אשכול קטן של ענבים סגולים בהירים, שלמים או פרוסים
כמה אגוזי פקאן, שבורים
גבינת פטה שמנה
מלח
פלפל שחור
תימין טרי

סלט קייל ואגסים (צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12)
סלט קייל ואגסים | צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12

לרוטב:
מעט חומץ תפוחים
מעט סירופ מייפל
מעט חרדל
שן שום
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית – בכמות של בין פי 3 לפי 4 מכמות החומץ

אופן ההכנה:

1. הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר או בבלנדר מוט עד לקבלת ויניגרט סמיך.

2. הסלט: קורעים את הקייל ביד לתוך קערה (נפטרים מהגבעולים תוך כדי) ויוצקים עליו את הרוטב. מערבבים בידיים ומעסים את הרוטב פנימה.

3. מסדרים את הקייל המתובל בצלחת הגשה. מקשטים באגסים ובענבים ומפזרים פקאנים, פטה, תימין טרי, מלח ופלפל.

ירק טעים צלוי (צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12)
דלעת צלויה עם ריקוטה | צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12

דלעת צלויה עם ריקוטה

המרכיבים:
חתיכה יפה של דלעת (או דלורית, או אפילו דלעת ערמונים), קלופה וחתוכה לקוביות
שמן זית
מעט סירופ מייפל
מלח
כמה גבעולי תימין טרי
200 גרם ריקוטה פרסקה
מעט שמנת מתוקה
מלח

להגשה:
שמן זית
כמה עלי מרווה גדולים
אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (ו/או צנוברים) 

דלעת צלויה עם ריקוטה (צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12)
דלעת צלויה עם ריקוטה | צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד.

2. מערבבים את קוביות הדלעת עם הרבה שמן זית, נגיעה קטנה של מייפל ומלח. מסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים את התימין וצולים בתנור כ-15 דקות, עד שהדלעת מקבלת כוויות ברורות (אפשר להפוך את קוביות הדלעת במהלך הצלייה, לא חובה).

3. פותחים מעט את הריקוטה עם השמנת המתוקה וממליחים.

4. מכינים צ'יפס מרווה: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כמה עלים של מרווה כ-30 שניות.

5. מורחים כמות מכובדת של ממרח הריקוטה על תחתית של צלחת (כמו חומוס), מסדרים את קוביות הדלעת ומקשטים באגוזי לוז ומרווה מטוגנת. זולפים משמן הזית שנותר בתבנית, ומגישים.

בצלים ממולאים (צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12)
בצלים ממולאים | צילום: מבשלים עם קשת, קשת 12

בצלים ממולאים

מבוסס על מתכון של לייזה פאנלים

המרכיבים:
4 בצלים גדולים, קלופים 

למילוי:
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
סלק גדול, קלוף וחתוך גס
1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
שמן זית
חצי כוס אורז
שליש כוס עדשים כתומות
2 שיני שום, קצוצות
מלח (לפחות כף)
הרבה פלפל שחור (לפחות כף)
קורט קינמון
קורט כמון
קורט כורכום
הרבה פפריקה מתוקה
חצי כוס צימוקים קטנים
מעט סילאן
חצי כוס צנוברים קלויים 

לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן
1 כף מלח
מעט מיץ לימון טרי
3 כוסות מים

להגשה:
מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבצלים במים רותחים 15-20 דקות עד שהם מאוד רכים, ושוטפים במים קרים.

2. בינתיים קוצצים את הסלק, הגזר והבצל דק דק במעבד מזון.

3. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הירקות הקצוצים.

4. מטגנים מעט ומוסיפים את האורז, העדשים, השום התבלינים. מטגנים כמה דקות.

5. מוסיפים קצת מים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את הצימוקים, נגיעה של סילאן וצנוברים ומצננים מעט במקרר.

6. יוצרים חתך באמצע הבצל ומפרידים לגלדים.

7. מוציאים את המילוי מהמקרר וממלאים כל גלד בכף מהמילוי. מגלגלים ומניחים בסיר בצפיפות.

8. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה, ויוצקים על הבצלים. הנוזלים אמורים להגיע בערך עד אמצע הבצלים.

9. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כשעה, או עד שהמים מצטמצמים.

10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

לצפייה בפרק המלא

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.