נאגטס בננה

המרכיבים:
3 בננות קשות יחסית
כוס וחצי פירורי לחם
2 כפיות קינמון
רבע כפית ציפורן
רבע כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר חום
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון

לדבש המתובל (לא חובה, אפשר להסתפק בדבש נקי):
רבע כוס דבש
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
3 תרמילי הל
חופן זרעי כוסברה
כפית פלפל שחור שלם

ליוגורט המוקצף:
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס יוגורט
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים הטחונים והסוכר החום.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הווניל.

3. מחממים במחבת שכבה יפה של שמן. פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4. מכינים את הדבש המתובל: מחממים בסיר קטן את הדבש עם כל התבלינים השלמים עד שהוא נוזלי וריחני.

5. מכינים את היוגורט המוקצף: מערבבים ביחד את היוגורט, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים מעט עם בלנדר מוט.

6. מסדרים בצלחת בננה מטוגנת, מוסיפים קצת יוגורט מוקצף וזולפים מעט דבש מתובל.

עוגת בננה הפוכה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אפשר לוותר על התפוחים לפעמים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טארט טאטן של בננות

המרכיבים:
8 בננות לא בשלות מדי, קשות ויפות
1 כוס סוכר
70 גרם חמאה
100 גרם אגוזים קצוצים
תמצית וניל
300 גרם בצק עלים חמאה
מעט קמח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים את התבנית על הכיריים מעל להבה בינונית (התבנית צריכה להיות כזו שמתאימה גם לתנור וגם לכיריים). מוסיפים את הסוכר, החמאה, האגוזים הקצוצים והווניל. כשהסוכר נמס לחלוטין מפזרים אותו על כל התבנית ומנמיכים את האש מאוד.

3. מקלפים את הבננות וחוצים אותן. מסדרים את חצאי הבננה על הקרמל.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח.

5. מכסים את הבננות בבצק ודוחפים אותו בזהירות רבה פנימה בצידי הבננות והתבנית. מנקבים בכמה מקומות עם מזלג.

6. אופים כ-20 דקות או עד שהבצק תפוח וזהוב. הופכים על צלחת או קרש הגשה ומגישים מיד.

לחם בננה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
לחם בננה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לחם בננות עם גנאש שוקולד-קפה

מאפה שהוא בין לחם לעוגה, מושלם לקפה של אחר הצהריים (או בכלל).

המרכיבים:
3 בננות בשלות
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
1 כוס מים
3 ביצים
חצי כוס סוכר
מעט תמצית וניל
מעט מלח

לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר איכותי
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר חום
30 גרם חמאה
2 כפות נס קפה או אספרסו חזק מרוכז

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. קוצצים-מועכים את הבננות בפולסים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבלילה אחידה.

3. אם משתמשים בתבנית אינגליש מרפדים אותה בנייר אפייה. אם יש תבנית קוגלהוף יפה – משמנים אותה היטב היטב ומפדרים בקצת סוכר. יוצקים את הבלילה עד שלושת רבעי מגובה התבנית ואופים 45-60 דקות, עד שהעוגה יבשה. מניחים לה להתקרר בתבנית ואז מוציאים אותה החוצה.

4. בינתיים מכינים את הגנאש: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס. מערבבים היטב.

5. יוצקים את הגנאש על לחם הבננות שהתקרר.

"מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.