טוסט אבוקדו עם ממרח סלק וביצת עין

המרכיבים:
2 פרוסות לחם שאור
מעט שמן זית, למריחה
2 סלקים צלויים, קלופים (שוטפים סלקים, אורזים בנייר אלומיניום ושולחים לתנור לוהט ל-45 דקות)
3 כפות שמן זית
1 כפית דבש
כמה טיפות טבסקו
מלח
קצת מים
2 ביצים
שמן זית, לטיגון
1 אבוקדו בשל, חצוי ופרוס
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מורחים על פרוסות הלחם מעט שמן זית ושולחים לתנור שחומם לחום בינוני ל-10 דקות.

2. בינתיים טוחנים בבלנדר את הסלק, שמן הזית, הדבש, הטבסקו והמלח על לקבלת למחית. אפשר להוסיף מעט מים אם צריך.

3. מכינים את ביצת העין במחבת עם קצת שמן זית עד שהחלבון יציב.

4. מוציאים את הלחם מהתנור, מורחים בממרח הסלק, מניחים מעל חצי אבוקדו פרוס ועליו ביצה עין. ממליחים ומפלפלים ומגישים מיד.

פסטה עם חמאה חומה וסלק מגורר

המרכיבים:
1 חבילה של פסטה, אני מעדיפה מקרוני עבה יחסית
100 גרם חמאה
2 כפות פרג שלם
אפונה ירוקה
2 סלקים צלויים, קלופים
גבינה כחולה
1 לימון נקי ויפה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מסננים.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את החמאה במחבת עד היא נמסה ומעלה קצף. כשהקצף יורד מוסיפים את הפרג ואת האפונה.

3. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

4. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה ומגררים מעל עם פומפייה את הסלקים. מפוררים את הגבינה הכחולה ומגררים קליפת לימון מעל הכל.

פסטה עם אפונה (צילום:  designs by Jack, ShutterStock)
והסלק איפה? את הסלק מגררים מלמעלה! | צילום: designs by Jack, ShutterStock

גאלט סלק וגבינת עיזים

המרכיבים:
לבצק:
250 גרם קמח
170 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה

למילוי:
7-8 סלקים צלויים, קלופים
גליל גבינת עיזים רכה
ענפים של תימין
שמן זית
צנוברים

אופן ההכנה:

1. שמים את חומרי הבצק במעבד מזון. מעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גדולים.

2. שופכים את הפירורים למשטח מקומח ועם היד מהדקים אותם לכדור. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה לפחות.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (הוא לא צריך להיות מלבני או יפה). מסדרים את הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4. חותכים את הסלקים לטריזים (בערך שמונה) ומסדרים במרכז הבצק. פורסים את גבינת העיזים ומפזרים אותה על הסלקים. מקשטים בענפים של תימין וזולפים קצת שמן זית. סוגרים את הבצק באופן גס מעל הסלקים ככה שהמרכז יישאר פתוח.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הגאלט 20 דקות.

6. בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת קטנה. כשהגאלט אפוי מפזרים עליו קצת צנוברים.

 התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בבוקר בקשת 12.