לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>

ביסקוצ'וס

עוגיות יבשות לתה, שכמה שלא מכינים מהן זה לא מספיק

המרכיבים (לכ-50 עוגיות):
4 ביצים
160 מ"ל (שני שליש כוס) שמן תירס
1 כוס סוכר
5 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח 

לאפייה:
ביצה טרופה
שומשום

ביסקוצ'וס - לפני האפייה (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
ביסקוצ'וס - לפני האפייה | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

2. מעבדים בפולסים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד שמתקבל בצק רך.

3. קורצים חתיכה מהבצק ומגלגלים לנחש ארוך בעובי של כ-2 ס"מ (אם צריך מוסיפים מעט קמח).

4. חותכים בסכין חדה מאוד (לא משוננת) חריצים אלכסוניים במרווחים של 2-3 סנטימטרים.

5. חותכים כל נחש לכמה חתיכות ומהדקים את שני הקצוות של כל חתיכה כך שתיווצר טבעת. חוזרים על הפעולות עם כל כמות הבצק.

6. מורחים את העוגיות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. אופים 30-40 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות מבחוץ ולבנבנות מבפנים.

7. מאחסנים בכלי אטום.

יאיא קורבייה  (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
יאיא קורבייה | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

יאיא קורבייה

עוגיות חמאה שאפילו לא צריך ללעוס - הן פשוט מתמוססות בפה

המרכיבים (ל-80-90 עוגיות):
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
1 חלמון
2-3 כפות טחינה (לא חובה)
4 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים 

להגשה:
שקדים שלמים קלויים בקליפתם
אבקת סוכר

יאיא קורבייה - מוכנות להגשה (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
יאיא קורבייה | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתחיל להיאסף.

3. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

4. קורצים כ-80 כדורים כמה שיותר קטנים מהתערובת, ונועצים במרכז כל אחד שקד.

15. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

16. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

ארוז קון לצ'ה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
אנחנו מוותרים על הקינמון והולכים על פירות מקורמלים | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

פודינג אורז (ארוז קון לצ'ה)

המרכיבים:
1 כוס אורז עגול או אורז ריזוטו, לא שטוף
ליטר וחצי עד שני ליטר חלב
3 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
תמצית וניל

להגשה:
3 אפרסקים, תפוחים או כל פרי אחר, פרוסים
4 כפות סוכר, לקרמל
קצת תמצית וניל
מעט מלח
אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים
נענע טרייה

אופן ההכנה:

1. קולים את האורז בסיר קלייה קצרה, תוך ערבוב בכף עץ.

2. מבשלים את האורז כמו ריזוטו: מוסיפים בכל פעם שליש-רבע כוס חלב ומערבבים עד שהאורז סופח את הנוזל. לקראת הסוף מוסיפים את הסוכר ומעט תמצית וניל (השלב הזה לוקח כחצי שעה).

3. במקביל ממיסים את הסוכר לקרמל (אפשר עם מעט מים), מוסיפים את הפרי עם מעט וניל ומעט מלח ומקפיצים קלות.

4. יוצקים את האורז לקערות ומסדרים את הפירות המקורמלים.

5. מפזרים אגוזי לוז מסוכרים ונענע טרייה ומגישים.

>> לצפייה בפרק המלא

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.