
פוקצ'ה במילוי אנטיפסטיפוקצ'ה ביתית ואנטיפסטי הן שתיים מהמנות החביבות עלינו באירוח, בשבועות ובכלל. כנראה היינו צריכים את רון יוחננוב בשביל לחשוב על הרעיון הגאוני לחבר אותן יחד, לכדי פוקצ'ה ירקות אלוהית ומרשימה כמו מלכה![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (ל-2 פוקצ'ות גדולות):
למילוי:
מעל הפוקצ'ה:
אופן ההכנה:1מתחילים באנטיפסטי (אפשר להכין אותו גם כמה ימים מראש): מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בשמן זית משני הצדדים. צולים בתנור עד להתרככות (לפחות 25 דקות). 2את הפלפלים צולים בחום 200-220 מעלות כ-25 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים. מוציאים לקערה ועוטפים אותה בניילון נצמד. לאחר שהפלפלים מתקררים קולפים אותם וחותכים לרצועות עבות. >> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל? פוקצ'ה ממולאת אנטיפסטי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל3הבצק: שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ועליו קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים רק עד לקבלת בצק, ומוסיפים את השמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות (אם צריך מוסיפים מעט מים). צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר דביק בתחתית. 4עוטפים את קערת הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד עם חור לאוויר, ומתפיחים במשך כשעה (או לילה שלם במקרר). 5מחלקים את הבצק לשניים ומכדררים לכדורים עגולים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות (אם יש אבל שמוט, מחממים אותה בתוך התנור). 6מרדדים את כדורי הבצק לצורה מלבנית. מסדרים את ירקות האנטיפסטי לאורך חצי מהמלבן (אם רוצים, מורחים קודם פסטו), מפזרים גבינה ועשבי תיבול, ומקפלים עליהם את החצי השני לקבל כיס פוקצ'ה ממולא. סוגרים את השוליים במזלג. 7יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומפזרים רוזמרין ומלח אטלנטי. מכניסים מיד לתנור הלוהט ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |