
בקלאווה תפוחים ואגוזיםמתכון לבקלאווה של רון יוחננוב לכל מי שמחפש לעשות רושם בחג ולהכין קינוח מיוחד: רולדות פריכות ממולאות תפוחים ואגוזים ומעליהן סירופ מתקתק וארומטי. שאחד האורחים יכין עוגת דבש, מה קרה?![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :
למילוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מקלפים את תפוחי העץ וחותכים את שלושתם לקוביות כמה שיותר קטנות. מעבירים לקערה ומערבבים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. 2פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה ומברישים כל דף בחמאה. מניחים שני דפים אחד על השני, מניחים את המילוי במרכז ומגלגלים לרולדה דקה. 3מניחים את הרולדה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים, עד שמתקבלת תבנית מלאה ברולדות דקות וארוכות. מברישים שוב בחמאה כל רולדה. >> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל? 4מחממים תנור לחום של 180 מעלות 5חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה. 6במקביל לאפייה, מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית סוכר, מים, קינמון וגרידת לימון על להבה בינונית. 7בסיום האפייה, מזגגים את הבקלאווה בסירופ החם (ממש בסמוך להגשה על מנת להשאיר אתה בקלאווה קריספית). בתיאבון! רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם. בקלאווה תפוחים ואגוזים עם סירופ|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |