1. ישראלים אוהבים קפה

למעשה, נראה שאנחנו לא סתם אוהבים קפה אלא פשוט מכורים אליו: לפי סקר של חברת "נספרסו", 91 אחוזים (!) מאיתנו שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ולא מוותרים על התענוג בכל מקום - בבית, בבתי קפה, במשרד ובבילוי במסעדה.

2. הישראלים אוהבים חלב בקפה שלהם

אם תשאלו ישראלי אקראי איזה קפה הוא רוצה, רוב הסיכויים שהתשובה שלו תהיה "עם חלב". אם לדייק, 86 אחוז מהישראלים ששותים קפה מוסיפים חלב לכוס הקפה שלהם - לפעמים או באופן קבוע. הנתון המדהים הזה מעמיד את ישראל כמדינה השלישית בעולם בצריכת קפה עם חלב.

קפה קר בסלון חברים- נספרסו (יח''צ: נספרסו, יח"צ)
אוהבים חלב בקפה | יח''צ: נספרסו, יח"צ

3. הישראלים אוהבים את הקפה שלהם בכוס גדולה

אספרסו? תשכחו מזה. מתברר שרובנו מעדיפים את הקפה שלנו בכוס גדולה ומפנקת – לפי ממצאי הסקר, 86 אחוז מהישראלים ששותים קפה מעדיפים לשתות אותו בבוקר בכוס גדולה. בחברת "נספרסו" הבינו את הצורך הזה והשיקו לאחרונה את מערכת הקפה החדשנית Vertuo, שכוללת טכנולוגיית מיצוי קפה ייחודית, ומגוון של 25 קפסולות המחולקות ל-5 גדלי קפה. תכלס אין כמו קפה בכוס גדולה שיעביר לכם את הפקקים בדרך לעבודה.

4. בית הקפה הראשון באירופה נפתח באנגליה

מתברר שדווקא אנגליה - המדינה המפורסמת ביותר בתרבות התה והבירה שלה (והמקום שבו מייגן מרקל חוגגת במסיבות תה משמימות, ובטח משתוקקת בסתר ליבה לדבר האמיתי, כוס קפה משובח) - היא המקור לבתי הקפה הראשונים שצצו באירופה. אלה התחילו את דרכם בלונדון בשנות ה-50 של המאה ה-17. שוקינג.

5. עוד לפני בתי הקפה באירופה, הקפה נמכר כתרופה

סביר להניח שיצא לכם לשמוע על סגולותיו הרפואיות של הקפה – ואומנם, מתברר שבשנת 1575 הקפה נמכר בפעם הראשונה בוונציה שבאיטליה לא כמשקה אלא כתרופה. אגב, בית הקפה הראשון בעיר נפתח רק 1683.

6. כ-25 מיליון אנשים בעולם מגדלים קפה ביותר מ-50 מדינות על פני הגלובוס

אם חשבתם שקפה מגדלים רק בברזיל, קולומביה ואתיופיה – טעות בידכם! אומנם ברזיל באמת יכולה להתהדר בתואר "מגדלת הקפה הראשית" (כשאחריה וייטנאם וקולומביה), אבל ישנן עוד כ-50 מדינות בעולם שמגדלות קפה - ביניהן טנזניה, נפאל, סין ובוליביה.

פולי קפה (צילום: By Dafna A.meron)
פולי קפה | צילום: By Dafna A.meron

7. פולי הקפה הם בכלל זרעים, הגדלים בתוך פרי דמוי דובדבן

הפרי עצמו גדל על עץ הקפה, ואת הזרעים מוציאים ממנו במגוון שיטות, שלכל אחת מהן השפעה על טעמו של התוצר הסופי.

8. לתימן יש חלק מרכזי בשוק הקפה

אומנם מקור הקפה באתיופיה, אבל ב-1540 גודל הקפה באופן מסודר במטעים בתימן, והיא נשארה מקור גידול הקפה המתורבת היחיד בעולם עד לשנת 1700. עד כה תימן סיפקה קפה למעל למיליון וחצי איש.

9. גידול של פולי קפה לוקח שנים

הזמן הדרוש לגידול קפה הוא בערך 4-5 שנים – שבמהלכן יש להשקיע בטיפוח הקפה, וזו בהחלט לא עבודה קלה. בקיצור, תישארו עם הנענע במרפסת.

10. פולי הקפה לא באמת חומים

האמת היא שכל פולי הקפה בעולם הם ירוקים לאחר הוצאתם מהפרי (חלקם אומנם נוטים לכיוון כחלחל או צהבהב, אבל בבסיסם הם ירוקים). הגוון החום-שחור שכולנו מכירים מתקבל רק במהלך תהליך הקלייה.

11. קלייה ממושכת עשויה לגרום לשריפת פולי הקפה

בתהליך הקלייה השומנים שבפולי הקפה יוצאים החוצה, ולכן קלייה ממושכת מדי עלולה לגרום לשריפה אמיתית. אבל הסירו דאגה מלבכם, למומחים לא קורים דברים כאלה.

ורטו מכונת קפה נספרסו החדשה (יח''צ: נספרסו, יח"צ)
חמישה גדלים של קפה | יח''צ: נספרסו, יח"צ

12. יש בעולם שלושה סוגי קפה

אבל בפועל משתמשים רק בשניים מהם: ערביקה ורובוסטה. הערביקה כולל מאות זנים ותתי זנים, וזהו סוג קפה מתקתק ועדין יותר; הרובוסטה כולל עשרות זנים ותתי זנים, והוא סוג הקפה המריר יותר, שמכיל גם יותר קפאין.

13. האמריקאים, הגרמנים והצרפתים הם צרכני הקפה הגדולים בעולם

למעשה, הם מהווים כ-65 אחוז מסך אוהבי הקפה בעולם.

14. רוצים לאפות טעים יותר? תוסיפו קצת קפה

אם עד היום לא הבנתם את זה, קפה הוא לא רק משקה. כמה כפות של אספרסו יתרמו לבלילת העוגיות או העוגה שלכם ארומה משגעת וטעם משודרג.

 * ייעוץ מקצועי: עילי שוורצמן, מומחה הקפה של נספרסו ישראל.

נספרסו משיקה: מערכת ורטו להכנת משקאות קפה קר

מערכת הורטו היא מכונת קפה חדשנית המיועדת להכנת קפה איכותי בכוסות גדולות, עם קרמה עבה וקטיפתית. תערובות הוורטו משתלבות מעולה עם חלב חם וקר, לפני או אחרי ההכנה. כל מה שנשאר לכם לעשות זה ללחוץ על כפתור ולהתפנק. לפרטים נוספים לחצו כאן.