בייגל ממולא בשר

אנחנו הולכים עכשיו להזכיר לכם נשכחות: זוכרים את העונה הראשונה של "בייק אוף"? זוכרים שהיה שם זוג מקסים, חן ואלון קורן - בחורה דתייה ובחור חילוני - שהכינו בייגל ביתי, אבל מילאו אותו בתערובת בשר טחון מפוצצת בתבלינים טעימים? מאז ועד היום אנחנו מפנטזים על הבייגל הזה שלהם, והשבת הזאת זה הולך לקרות. בייגל ממולא, הנה אנחנו באים!

>> למתכון: בייגל ממולא בשר

עוף עם זיתים ולימון כבוש

אחרי המנה הראשונה הזו אנחנו כבר לא ממש רעבים, ובכל זאת ממשיכים למתכון הבא, שזועק בית והרי זו בדיוק החולשה שלנו: עוף עם זיתים של בני סיידא. עם לימון כבוש, הריסה, פפריקה מרוקאית ושפע של שום - אתם יכולים להיות בטוחים שהתבנית תתרוקן ברגע.

>> למתכון: עוף עם זיתים ולימון כבוש

עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

לפני שאנחנו ממשיכים, יש משהו שאנחנו חייבים לדבר עליו. אנחנו יודעים שהכי קל זה להדחיק, אנחנו המצאנו את ההדחקה, אבל בואו - בעוד עשרה ימים ערב ראש השנה, ואנחנו מרגישים שאתם קצת יותר מדי בשאנטי (או שאולי זה בכלל אנחנו?). אז תנו לנו לעזור, ולהמליץ לכם על מתכונים:

כל המתכונים לראש השנה

מנות עיקריות מומלצות לראש השנה

תוספות מומלצות לראש השנה

סלטים מומלצים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

מג'דרה ירקות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
מג'דרה ירקות | צילום: אסף רונן, mako אוכל

מג'דרה ירקות

מג'דרה זו מנה כמעט קבועה על שולחננו (שילוב כזה של טעים ובריא באמת כזה למצוא), והשבת הזו אנחנו מרעננים אותה עם גזר ועם פרחי כרובית, כי למה לא בעצם. תראו מה זה, עכשיו זה אפילו עוד יותר בריא (וגם עוד יותר טעים).

>> למתכון: מג'דרה ירקות

סלט טבולה פטנט (צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות)
סלט טבולה פטנט | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

טבולה כרובית

מתכון של עז תלם שמאז שיצא "ספר הכרובית" שלו אנחנו מכינים שוב ושוב: מדובר בסלט טבולה פשוט, אלא שאת מקומו של הבורגול מחליפים כאן פתיתי כרובית (לא עבודה שלכם, בשביל זה יש מעבד מזון). יותר טרי, יותר פרש. אחלה מתכון.

>> למתכון: טבולה כרובית

מאפינס שוקולד בציפוי מבריק וקוקוס קלוי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס שוקולד וקוקוס

שוקולד וקוקוס הם שילוב מגן עדן, ומי שלא חושב ככה כנראה אין לו חוש טעם בכלל. במתכון הזה הם משתלבים מעדנות במאפינס טעימים (פרווה, ברור שפרווה), ולסיום מתקשטים בציפוי מבריק, כדי שבכלל לא נוכל לעמוד בפניהם.

>> למתכון: מאפינס שוקולד וקוקוס

בתיאבון.