טבית מהיר

יסלחו לנו מכיני הטבית המסורתי, אבל הפעם אנחנו הולכים על טבית אקספרס בשקית, שלא פחות טוב מטבית מקורי: אורז פרסי, עוף, תבלינים ושעה וחצי בתנור. הבטחנו חיים קלים, ככה מקיימים.

>> למתכון: טבית מהיר בשקית צלייה

טבית מהיר (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
טבית מהיר | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

סלט פאטוש

סלט מעולה ומרענן מתוך ספרה של מתכונאית העל מיכל וקסמן, שכולו מתכונים מהירים ב-10,20 או 30 דקות. תמיד כשאנחנו במצב רוח למתכון מנצח אבל לאו דווקא כזה שדורש בישול איטי או המון הכנות, התפוחת וקיצוצים -  אנחנו פונים לספר הזה להשראה והסלט הזה ללא ספק הוא אחד מגולות הכותרת שלו ולארסנל המתכונים הקבועים שלנו הוא נכנס כבר מזמן.

>> זמני כניסת שבת

>> למתכון: סלט פאטוש

סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)
סלט פתוש | צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים

עוגת זברה

המתכון המקורי של היפה הזאת כולל שמנת וחלב, אבל ההמרה לגרסת פרווה פשוטה ביותר: מחליפים גם את השמנת המתוקה וגם את השמנת החמוצה בכמות זהה של קרם קוקוס 17-22 אחוזי שומן, ומוסיפים לבלילה כמה כפות של שמן קנולה או חמניות (ומשתמשים כמובן בממרח פרווה).

>> למתכון: עוגת זברה עם ממרח שוקולד

עוגת זברה עם ממרח שוקולד (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
עוגת זברה עם ממרח שוקולד | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב