טבחה בלקרעה (צילום: מסעדת "קסרול")
טבחה בלקרעה | צילום: מסעדת "קסרול"

בלי פאניקה, אנחנו לא שולחים אתכם להכין קוסקוס פרום סקראץ', אפשר לגמרי להשתמש בקוסקוס משקית, אנחנו יודעים שעבדתם קשה כל השבוע במטבח ולא נעשה לכם את זה. המתכון הוא לתבשיל העוף שיבוא על אותו קוסקוס: טבחה בלקרעה - כרעיים ברוטב עגבניות עם דלעת ואפונה ירוקה.

>> למתכון: טבחה בלקרעה

ולמתעקשים להכין קוסקוס ביד:

הסלט הזה הוא אחד הפייבוריטים שלנו. הוא פשוט, בריא מאוד, טעים בטירוף וגם די משביע אם אוכלים אותו כמנה שלמה בפני עצמה ולא כתוספת לצד עיקרית. יש בה שעועית בובעס (שימו לב להשרות אותה מספיק זמן מראש), עגבניות, בצל סגול, כוסברה ופיתה שקולים וקורעים לחתיכות קריספיות. וכל המרכיבים הטובים האלה ברוטב מרענן של מעט בלסמי, שמן זית, סומאק ומלח. 

>> למתכון: סלט עגבניות ושעועית לבנה

סלט עגבניות ושעועית לבנה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט עגבניות ושעועית לבנה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לסיום מתוק בראוניז שוקולדיים אם אגוזי פקאן. הם פרווה, אבל עדיין נימוחים וגם די קל להפוך אותם לטבעוניים אם רוצים (במקום הביצים משתמשים ב-2 בננות).

>> למתכון: בראוניז פקאן פרווה

בראוניז פרווה על בסיס שמן קוקוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בראוניז על בסיס שמן קוקוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל