מרק גריסים וירקות

אנחנו מתים על גריסים. אחת הפחמימות הכי לא מוערכות שיש, אם תשאלו אותנו. עזבו אותנו משקדי מרק ואפילו מקרוטונים, ה-מרק ליום חורף הוא המרק הזה. הגריסים פה, אגב, הם בכלל שחקן המשנה כי מי שמככב פה אלה הירקות, מכרובית ועד זוקיני. ככה פותחים ליל שבת חורפי.  

>> למתכון: מרק גריסים וירקות

אפונה וקציצות על אורז (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
אפונה וקציצות על אורז, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

סיר אפונה וקציצות

השבוע לא נלך על מנת פחמימות עיקרית אלא נשלב אותן בקטנה בכל מנה. אורז לבן יהיה הליווי המושלם לקציצות-יום-שישי מושלמות של יונית צוקרמן: מתכון קלאסי לקציצות בקר (אפשר גם עוף אם מעדיפים) עם אפונה ברוטב מתקתק שגם הילדים אוהבים. 

>> למתכון: סיר אפונה וקציצות

סלט קוסקוס ועגבניות צלויות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קוסקוס ועגבניות צלויות

אז ככה: הסלט הזה שהולך ללוות את  ארוחה שלנו הוא לחלוטין הסלט הכי שווה שאפשר להכין בכלום זמן (כי חבר'ה, יש לנו שני סירים על הכיריים ועוד לא התחלנו לדבר על העוגה). שילוב של פחמימה עם ירקות צלויים וטריים יוצר פה משחק כיפי של מרקמים, אבל התיבול הוא שנותן לו טאץ' נועז: בלסמי, נענע, צנוברים ואפשר גם קצת צ'ילי, לאמיצים.  

>> למתכון: סלט קוסקוס ועגבניות צלויות

עוגת גזר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גזר חורפית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר חורפית

את העוגה הזו של קרן אגם אנחנו מכינים בכל פעם שיש רק סימן לגשם, בגלל ניחוחות הג'ינג'ר והקינמון שלה שממלאים את הבית. ציפוי לימוני, לבן ויפה נותן לה מראה חגיגי בול לארוחת שבת. טיפ שלנו: תשאירו לעצמכם חתיכה קטנה, לאכול בשקט עם כוס תה אחרי שהשולחן כבר פנוי, כשהבית שקט והגשם דופק. 

>> למתכון: עוגת גזר חורפית

>> בדקו מתי נכנסת השבת בעירכם

שבת שלום!