עם כל הכבוד לקוסקוס בעבודת יד, ויש לנו הרבה מאוד כבוד אליו, אוגוסט הוא לא הזמן שמתחשק לנו לטרוח עליו. במקרה הזה משתמשים בקוסקוס יבש שמכינים בפחות מחמש דקות ועליו מוסיפים תבשיל עסיסי של קציצות בקר ואפונה. רק צריך לקוות שיישאר משהו לקחת לעבודה בתחילת השבוע.

>> למתכון: קוסקוס עם קציצות ואפונה

השבוע במקום דגים חריפים הולכים על מנה שמתאימה יותר לקיץ גם מבחינת הטעמים שלה וגם מבחינת ההכנה הזריזה והפשוטה שלה. והתוצאה? טעימה ומרעננת. 

>> למתכון: שיפודי בורי עם עשבי תיבול ושום

שיפודי יקיטורי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שיפודי יקיטורי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

  מדובר בסלט שמכינים פעם אחת, וכעבור זמן קצר מכינים אותו שוב: בורגול, ירקות צלויים (עגבניות, פלפלים וקישואים), עשבי תיבול טריים (תימין, אורגנו ופטרוזיליה) ותיבול של לימון, שמן זית, מלח ופלפל. אכב, אם יישאר גם ממנו משהו - סידרתם לעצמכם אחלה ארוחה ליום שאחרי.

>> למתכון: סלט בורגול וירקות קלויים

סלט בורגול וירקות קלויים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סלט בורגול וירקות קלויים | צילום: דרור עינב, mako אוכל

המתכון הזה הוא הזדמנות מצוינת להיזכר בטריק לקצפת מקרם קוקוס (יעזור למי שמכין הרבה קינוחי פרווה), אבל הוא בעיקר הזדמנות מעולה לאכול רולדה מלאה בקצפת.

>> למתכון: עוגת רולדה פרווה עם קרם לוטוס

רולדת לוטוס פרווה  (צילום: נועם בסט, mako אוכל)
רולדת לוטוס פרווה | צילום: נועם בסט, mako אוכל