עוף שלם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף שלם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף שלם בתנור

שנים נרתענו מלהכין עוף שלם בתנור - כי עוף שלם נראה כמו תרנגולת, ומי רוצה לדעת שארוחת הערב שלו הייתה פעם תרנגולת - עד שפעם אחת ניסינו, והבנו שמדובר בליגה אחרת לגמרי של עוף בתנור. כשמכינים פולקעס, ירכיים או כרעיים, התיבול הוא זה שקובע עד כמה המנה תהיה מוצלחת. בעוף שלם לא צריך שום תיבול - הוא יוצא כל כך עסיסי וטעים אפילו ככה סתם, בלי שמשקיעים בו חצי שנייה, שזה פשוט לא ייאמן. 

אבל עכשיו (כלומר תכף) שבת, אנחנו לא רוצים להכין עוף בלי שום תיבול לשבת, לכן בדעתנו להיצמד (בפעם המי יודע כמה) למתכון הזה, שהוא הטוב ביותר שאנחנו מכירים לעוף בתנור, עם קצת ירקות שורש, קצת עשבים וקצת לימון. נו ביגי. עשו טובה, תנסו גם.

למתכון: עוף שלם בתנור

תפוחי אדמה בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תפוחי אדמה בתנור | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי אדמה בתנור

לצד העוף בתנור הטוב ביותר אין אלא להגיש את תפוחי האדמה הטובים ביותר, וזה בדיוק מה שאנחנו מתכוונים לעשות. חרדל, שמן זית, שום ולימון - זה כל ההבדל בין תפוחי אדמה טעימים לתפוחי אדמה מעלפים. ושימו לב איך הטעמים מתכתבים עם אלה של העוף. קלאסיקה. 

המתכון הכי טוב לתפוחי אדמה בתנור

סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)
פאטוש ב-10 דקות | צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים

סלט פאטוש

ושוב, מכיוון ששבת לא נעים לנו סתם לחתוך כמה ירקות ולתבל בשמן זית ומלח (נכון שזה הכי טעים? ירקות טריים עם שמן זית ומלח?), לכן אנחנו פונים למתכון הזה, לסלט פאטוש, שהוא לא מאוד רחוק מאותם ירקות פשוטים שאנחנו אוהבים, אבל עם כמה טאצ'ים קטנים שהופכים אותו ראוי לארוחת שבת. פיתה קלויה, סומאק, כאלה.

למתכון: סלט פאטוש מהיר

טראפלס שוקולד ונוגט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טראפלס שוקולד ונוגט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

טראפלס שוקולד פרווה

טראפלס הם מהקינוחים שמכינים הכי בקלות ומשאירים הכי הרבה רושם. בדיוק מה שאנחנו צריכים בשביל לחתום את ארוחת ה"ישר ולעניין" שלנו. הטראפלס הספציפיים האלה גם אינם חלביים, כך שבכלל לא צריך לדאוג מכלום. רק לזלול ולזלול.  

למתכון: טראפלס שוקולד פרווה