כל אבני היסוד לארוחה טעימה נמצאים כאן במנה הזאת: טחינה, עגבניות, חצילים קלויים, בשר ועשבי תיבול. העבודה ממש לא מסובכת - לא צריך לטגן אפילו, רק לסדר בשכבות, לאפות ולזלף טחינה. אה, ולהשאיר מה לנגב עם החלה.

>> למתכון:  סינייה בשר וחצילים

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

הסלט הזה לא משאיר אף אחד אדיש: סלט עם קוביות קרח?! כן, הו כן. אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים, ויותר חשוב מכך - מרענן ומותיר תחושה קלילה ונעימה. איך חיים כהן אומר? "אתה אוכל קצת מהסלט, והוא מוריד את כל הארוחה". בקיצור - סלט עם מלא מיץ חמצמץ וחרפרף שרק רוצים לגמוע.

>> למתכון: סלט מים של חיים כהן

אמרנו סלט עם ים של מיץ - אמרנו חלה לספוג איתה את הכל. אז איזו מין חלה? או, במתכון הזה של חן שוקרון תמצאו הרבה גרסאות ורעיונות, וגם הסברים ופירוט לגבי כל אחד: חלה מתוקה, חלה עגולה, מעוצבת או פשוטה, עם תוספות של ציפויים או בלי. חוץ מהמתכון יש גם יופי של טיפים לגבי הכנת הבצק, האפייה, האחסון, הזיגוג ועוד. בקיצור? תשמרו לכם, זה יהיה שימושי. 

>> למתכון: חלה לשבת -  טיפים לחלה המושלמת

חלה עגולה קלועה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
חלה עגולה קלועה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יש שתי אפשרויות להכין את המלבי הזה - בכלי אחד גדול לכולם או בכלים אישיים. בחיים הקודמים לא היינו חושבים פעמיים, אבל עכשיו בעידן שמירת ריחוק והימנעות מטיפות והתזות, אולי נלך בכל זאת על כלים אישיים. בכל מקרה, מדובר במלבי פרווה על בסיס קרם קוקוס בחיזוק קמח שקדים והעיטור המתבקש של פיסטוקים וסירופ. 

>> למתכון: מלבי כמו שמלבי צריך להיות

מלבי (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
מלבי | צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל