מרק עדשים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק עדשים עם חוואייג' | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עדשים כתומות וחוואייג'

מתכון של מיכל אפשטיין (מכירים את איטס הנהדרת?) למרק בריא, טעים וממש מהיר להכנה. על סגולותיהן של העדשים הכתומות אין מה להרחיב, אבל מי שלא מכיר את ההשפעה של חוואייג' על הגוף ביום קר - שלא לומר על הגוף המנוזל - עומד לגלות כאן עולם ומלואו.

>> למתכון: מרק עדשים וחוואייג'

תבשיל בקר ביין  (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
תבשיל בקר ביין | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

תבשיל בקר ותפוחי אדמה

במקור חשבנו על גולאש, אבל משהו בשיק ההונגרי ובעגבניות פחות הסתדר לנו עם החשקים - וכך הגענו לתבשיל הקדרה הזה, החורפי, העשיר והמהביל, שיש בו בשר, תפוחי אדמה וגם קולרבי - ירק לא מספיק מוערך שמי שעוד לא ניסה לאכול אותו בגרסתו המבושלת פשוט הפסיד. רוצים לתקתק סיר של אורז לבן נקי ליד? לדעתנו לא צריך, אבל לא נעמוד בדרככם. 

>> למתכון: תבשיל בקר ותפוחי אדמה

שומר צלוי (צילום: Julia Sedaeva, ShutterStock)
שומר צלוי | צילום: Julia Sedaeva, ShutterStock

שומר צלוי עם בצל סגול

שומר הוא ירק שלא כולם אוהבים - משהו באניסיות שלו גורם לחלק מהאנשים להירתע - אבל שומר צלוי הוא כבר עונג מתקתק שמי שמסרב לו צריך להישלח להסתכלות. לא צריך הרבה - רק שמן זית, בלסמי ובצל סגול, שישתלב עם הטעמים האלה בול. יופי של מנה.

למתכון: שומר צלוי עם בצל סגול

סלט טבולה פטנט (צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות)
טבולה כרובית | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

טבולה כרובית

על תקן סלט טרי הלכנו השבוע על סלט כרובית ועשבי תיבול שמתחזה לטבולה: מאוד טרי, מאוד רענן, מאוד כיפי ומחיה נפשות ליד המנות הכבדות של החורף.

>> למתכון: טבולה כרובית

סחלב עם קינמון (צילום: Inga Nielsen, Istock)
סחלב עם קינמון | צילום: Inga Nielsen, Istock

סחלב ביתי

אין צורך להזדעק - אנחנו יודעים שסחלב אמיתי מכינים מסחלב, ובכל זאת בחרנו ללכת על גרסת החלב והקורנפלור (כן, ממש כמו מלבי), שאולי לא עומדת בתנאים המחמירים של משטרת הסחלב, אבל אין כיפית ממנה לסגירה של ארוחה חורפית. רוצים פרווה? גם חלב שקדים יעבוד נהדר.

>> למתכון: סחלב ביתי