בחמין הזה של תום פרנץ מתקיים מיזוג בין טשולנט אשכנזי לספרדי, והטעם פשוט מושלם: הפתיתים שכמעט נמסים בבישול האיטי והארוך והופכים לקטיפתיים ורכים במיוחד, ואין מי שלא יתענג על המנה הזו בשבת החורפית הזאת. מה שכן, חשוב מאוד להקפיד שהטשולנט יהיה מכוסה בנוזלים כדי שחס וחלילה לא יתייבש. אחרי כמה שעות בתנור צפויה לכם הפתעה מאוד מאוד משמחת. אה, ומי שאוהב יכול גם להניח קישקע למעלה.

>> למתכון: חמין פתיתים של תום פרנץ

מכיוון שהמנה העיקרית היא פחות או יותר עולם ומלואו (קוביות בשר בקר, פולקעס, עצמות מח, שעועית, תפוחי אדמה וביצים), דרושה לידו רק מנה של ירק טרי ומרענן: עגבניות, בצל ותועפות עשבי תיבול קצוצים. תרגישו חופשי לוותר או להפחית בכמות הפלפל הירוק.

>> למתכון: סלט עגבניות חריף

סלט עגבניות חריף - לא חייבים את כל הפלפל הירוק (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
סלט עגבניות חריף עמוס עשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לקינוח וסיומת מתוקה לארוחה בחרנו בעוגה שהפכה לפייבוריטית על חברינו שמקפידים על דיאטת קיטו - ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, בריא באופן שערורייתי וטעים באופן שערורייתי לא פחות!

>> למתכון: פאי שוקולד טחינה ופקאן

פאי שוקולד טחינה ופקאן שלם (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
בשלמותו | צילום: פאני דוד, mako אוכל