כדורי שניצל
המתכון הזה, מרגע שעלה לאוויר אי אז לפני עידנים, בימי הקורונה הראשונים, הולך וצובר מעריצים בכל הגילאים, ולא סתם. יש פה איזה פיצוח של מינימום מרכיבים ומקסימום תוצאה שלא סתם עושה את זה לכל ילד באשר הוא. הקציצות עצמן מכילות רק עוף ובצל טחון, בציפוי יש חרדל, כמה תבלינים וקצת שומשום - וביחד מדובר בנשנוש תחילת ארוחה מושלם, שאם לא הילדים יכול להיות שהיינו מפספסים.
פסטה בולונז
יש הרבה מתכונים לבולונז, הרבה מהם מצוינים, אבל כשאנחנו מבשלים בשביל הילדים אנחנו כמעט תמיד חוזרים למתכון הזה, שכבר הוכיח את עצמו שוב ושוב. משתמשים כאן ברסק עגבניות בכמות גדולה יותר, ולא בעגבניות מרוסקות, ואנחנו חושבים שאולי כאן טמון הפיצוח. טעים טעים, גם למבוגרים.
סלט כרוב ומיונז
מה פשר הרומן שיש לילדים עם כרוב, רק הם יודעים. מה שאנחנו יודעים זה שהם מתים על סלטי כרוב (עם עדיפות לשום מרכיב נוסף, גג גזר), ואם יש גם מיונז בתמונה אז בכלל. היופי בסלט הכרוב הספציפי הזה הוא טריק קטן שגורם לו לא להגיר נוזלים מיותרים - כי כידוע לכל, סלט כרוב במיונז שמשאיר שלולית בצלחת הוא מהיציאות הפחות אסתטיות.
בראוניז פרווה
המתכון הזה הוא בראש ובראשונה הוכחה לזה שאפילו בראוניז - עוגה שחמאה היא חלק מההגדרה העצמית שלה - יכולים להסתדר מעולה בלי שום מוצר חלבי. חוץ מזה יש בהם גם פקאנים, שבעינינו משדרגים אותם בטירוף, אבל אם הילדים שלכם הם פראי אדם לא מחונכים (צוחקים איתכם פה, כן?) - ייתכן שתצטרכו לוותר עליהם (או לחלופין לנשנש אותם לפני ההגשה).
שבת שלום.