קציצות הודו אפויות

הרבה קציצות אפויות הכנו בחיים - חלקן נולדו כאלה ואת חלקן הסבנו בעל כורחן ממטוגנות לאפויות - ואלה היו ונשארו הטובות מכולן. כמה טובות? כל כך טובות שאי אפשר לנחש שהן אפויות, ואתם יודעים שזאת חתיכת מחמאה. אנחנו מכינים אותן בשתי גרסאות - לפעמים אנחנו מכינים את המתכון כלשונו, כולל הרוטב (הטעיםםם) של הקארי וחלב הקוקוס, ולפעמים אנחנו מסתפקים בקציצות היבשות, שכאמור אינן יבשות כלל וכלל. כך או כך, מדובר במתכון שאנחנו ממליצים לכם בחום לשמור במועדפים.

>> למתכון: קציצות הודו אפויות

אורז לבן

הכנתם את הקציצות עם הרוטב? עשו טובה ואל תעמיסו עם תוספת. אורז לבן נקי וצח הוא ההשלמה הכי טובה שיש לרוטב הזה (ולמעשה לרוב הרטבים שאנחנו מכירים). הכנתן את הקציצות בלי רוטב? במקרה כזה אנחנו מרשים לכם לעוף על מנת אורז משוכללת יותר, כמו האורז החגיגי הזה, המלא כל טוב.

>> למתכון: אורז לבן

סלט תפוחי אדמה הונגרי
סלט תפוחי אדמה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי האדמה הזה הוא לא זה שאתם רגילים אליו, ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם לנסות אותו. יש לנו הרגשה שגם אתם תתאהבו. אין בו מיונז בכלל (סנסציה!), ומה שכן יש בו זה פפריקה מתוקה, שלוקחת אותו לכיוון אחר לגמרי ממה שאתם רגילים.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה
עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

עוגת תמרים ושיבולת שועל

 עוגה בחושה שיש בה רק טוב: גם תמרים, גם שיבולת שועל וגם קינמון - שלושה אלמנטים שאנחנו אוהבים מאוד לפגוש בעוגות הבחושות שלנו. מתכון של ענבל לביא האלופה.

>> למתכון: עוגת תמרים ושיבולת שועל