שבלולי חמאת שום ומוצרלה

לא יכולה להיות התחלה מפנקת יותר לארוחת שישי: בצק רך ותפוח שתולשים ממנו עוד ועוד פיסות מרוחות בחמאת שום ובחוטי מוצרלה מותכים ומענגים ומלא שומשום. 

>> למתכון: שבלולי חמאת שום ומוצרלה

שבלולי חמאת שום  (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
שבלולי חמאת שום | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

סלמון קייג'ן

תסתכלו כמה שהנתח הזה מהמם ותגידו שאין לכם תיאבון. המעטה השחום שלו מתעתע ואפשר לרגע לחשוב שזה צלי בשרי. בייחוד כשמוסיפים לו תפודים ובטטות לצלייה בתנור. ומה הכי טוב בחתיך הזה? שרוב העבודה היא לכתוש תבלינים.

>> למתכון: סלמון קייג'ן

סלמון קייג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
סלמון קייג'ון - תקריב | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סלט קיסר

ארוחה חלבית זה אומר שגם מתפנקים עם סלט חלבי - וכשאנחנו כותבים סלט חלבי אנחנו לא מתכוונים בהכרח לסלט יווני או סלט ירוק עם חלומי וגבינת עיזים - אלא סלט שלפרמזן יש חלק מהותי ביותר ברוטב שלו, וזה כמובן סלט קיסר. לא חייבים בו חלמון טרי, אפשר גם להסתפק במיונז אם אין לכם חשק להתעסק בהפרדת ביצים וכו', האומאמי יישאר. 

>> למתכון: סלט קיסר

המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

כוסמת

בזכות המדריך הזה, שכמובן כולל גם מתכון פצצה, לא מעט אנשים גילו את קסם הכוסמת וסוף סוף הבינו איך כדאי ורצוי לעבוד איתה, מה לשדך לה ומה כל כך טוב בה. עכשיו תורכם.

>> מבשלים עם כוסמת: מדריך ומתכון

כוסמת - תבשיל פטריות (צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב)
כוסמת - תבשיל פטריות | צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב

עוגת שוקולד וניל

פעמיים קרן אגם. התחלנו עם לחמניות ונסיים עם עוגה: עוגת שוקולד אוורירית, מעליה קרם וניל ואז מגיעה עוד שכבה של ציפוי שוקולד. סליחה מראש ממי שעומד לשבור את הדיאטה בגללה. 

>> עוגת שוקולד נוסטלגית עם קרם וניל

עוגת שוקולד נוסטלגית (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת שוקולד נוסטלגית | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

>> זמני כניסת ויציאת השבת הקרובה