תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד

למה אנחנו חולים על המתכון הזה? כי במחי סיר אחד הוא מארגן אותנו עם מנה טעימה להפליא של עוף (טוב, בכל זאת מתכון של אביב משה), וגם אורז, שהתבשל טוב טוב במיצים של העוף האמור, וגם קצת ירקות, וגם תפוחי אדמה.

בקיצור, אם היה מדובר בארוחת צהריים שגרתית היינו אומרים לכם - תעמידו סיר אחד כזה וסגרתם את הפינה. בגלל שבכל זאת מדובר בארוחה חגיגית, נוסיף כמה סלטים נחמדים, איזה משקה וקינוח. אבל תזכרו את המתכון הזה, הוא ישרת אתכם עוד אינספור פעמים בחיים.

>> למתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד

סלט ירוקים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט ירוקים. הבוטנים המלוחים - חובה! | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט ירוקים

זריקה נדרשת של רענון לארוחה: המון פטרוזיליה (צרור שלם), המון כוסברה ונענע (כנ"ל), עגבניות שרי, פלפל חריף, והשוס - תוספת של בוטנים מלוחים. ערבבו את כל אלה, תבלו בקצת שמן ומלח, הוסיפו סקוויז טוב של לימון וקיבלתם סלט פגז. הבאסה היחידה היא שהוא לא יישמר טוב ליום למחרת, מצד שני - מה הסיכוי שיישאר משהו מלכתחילה.

>> למתכון: סלט ירוקים

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
חוגגים את התירס המתוק | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

סלט תירס מתוק ועגבניות

סלט שחוגג את עונת התירס המתוק. זה נכון, בשביל מגש של תירס כזה (מזן גילי, דוריס או דומיהם), שמונה משהו כמו 5 קלחים, תצטרכו להיפרד ממספר דו ספרתי של שקלים - אבל כשתטעמו אותו (בלי לבשל, תירס מתוק טרי לא צריך אפילו דקה של בישול!) תבינו מיד שזה היה שווה. כאן הוא מעורבב עם עגבניות שרי, בצל סגול ופלפל חריף ומתובל באופן מינימלי, כי כאמור - אנחנו כאן בשביל התירס.

>> למתכון: סלט תירס מתוק ועגבניות

אייס טי לימון ג'ינג'ר (צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
תה קר שיעשה לכם טוב בבטן | צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

תה קר לימון וג'ינג'ר

בדרך כלל אנחנו לא מציעים לכם משקאות אבל אנחנו יותר מממליצים על המשקה הזה, פרי רקיחתו של תום פרנץ: שקיקים של תה ירוק, מיץ לימון טרי, ג'ינג'ר, לואיזה ומעט דבש - ואתם מחזירים את שמחת החיים למקום שבו היא צריכה להיות. שזה הבטן שלכם. 

>> למתכון: תה קר לימון וג'ינג'ר

הנה עוד הצעות לארוחות שבת מעולות

עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד (צילום: מור כהן, mako אוכל)
עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד. טעים כמו שזה נשמע | צילום: מור כהן, mako אוכל

עוגת קוקוס פרווה בציפוי פאדג' שוקולד

חשבנו לשלוח אתכם לכיוון המלבי, אבל בסופו של דבר החלטנו ללכת על משהו יותר ביתי, כי קינוחים לבנים וחגיגיים היו לנו מספיק החודש. אז הנה היא: עוגה ששובה אותנו דווקא במראה הביתי שלה, שבפנים היא קוקוסית מאוד ומלמעלה שוקולדית, אבל לא כמו סתם ציפוי שוקולד - יש לכם כאן עסק עם חובבי שוקולד מקצוענים, שלא מתפשרים על פחות מ-250 גרם מהזהב השחור הזה על העוגה שלהם. אה, והיא פרווה.

>> למתכון: עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד