מרק עגבניות צלויות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
מרק עגבניות צלויות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

כמו ששמתם לב, אנחנו אוהבים מרקי עגבניות, ויש לנו סיבות טובות מאוד לכך! עגבנייה היא ירק מופלא, ומה לעשות שבזמן האחרון נקרו בדרכנו כמה מרקים אדומים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם. במרק הזה, למשל, אפשר להוסיף ווסטרשייר ובלסמי לפי הטעם, וגם אפשר לשלוט בסמיכות בקלות – הכל תלוי בכם. כך או כך, הוא בטוח יהיה טעים.

>> למתכון: מרק עגבניות צלויות

סלט חצילים של ענת (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט חצילים של ענת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא משנה מתי ואיפה תגישו את המנה הזאת, הקציצות האלה יעופו לצלחות של כולם לפני שתספיקו להגיד "תירגעו עם הקציצות, יש עוד אוכל". כרישה ועוף עם קראנץ' עדין של פירורי לחם ותיבול מדויק ולא משתלט - ויש לכם להיט של ארוחות שבת (וחגים, וגם סתם צהריים. וערב).

>> למתכון: קציצות כרישה ועוף

קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

כמה היא יפה, כמה היא תמירה וכמה היא חגיגית: מוסקה (כשרה, ברור שכשרה) מהטעימות שניסינו, שלא חסרים בה לא הגבינה ולא הבשמל. אם אתם רוצים לחסוך בזמן, אתם מוזמנים להכין אותה יום קודם ורק לחמם לפני ההגשה.

>> למתכון: מוסקה כשרה מנצחת

מוסקה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מוסקה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בתבשיל האורז היווני הזה מבשלים את האורז קצת כמו פסטה, ולאחר מכן מוסיפים תרד (אפשר להחליף במנגולד), פטרוזיליה, שמיר ואורגנו וממשיכים לבשל עד שהכל מתרכך והטעמים מתערבבים ונספגים טוב טוב. במתכון המקורי מגישים את המנה עם יוגורט, אבל אפשר לחלוטין לוותר עליו ולהסתפק בשמן זית, או להכין קצת טחינה בצד.

>> למתכון: אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול

אתם יכולים כמובן להחסיר מהפלפל החריף, אבל אנחנו ממליצים לכם בחום (תרתי משמע) להשאיר אותו כמו ששף יוסי שטרית התכוון כשכתב את המתכון הזה, כי אם יש משהו שבא טוב עם ארוחה כזאת - זה סלט חצילים פיקנטי שמעקצץ טוב בפה.

>> למתכון: סלט חצילים של ענת

פישפישטיל של לינה אלעזר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
פישפישטיל של לינה אלעזר | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

אם השם הזה מצלצל לכם מוכר, יכול מאוד להיות שזה כי ראיתם את סוניה וענת מכינות את הקינוח הזה לא מזמן ב"MKR מטבח המנצח", או שאולי יש לכם או לחברים שלכם סבא וסבתא בולגריים שמכינים פישפישטיל (או טישפישטי) לכבוד ראש השנה. מדובר בעוגה עם אגוזים וסירופ סוכר ולימון שסוגרת בכיף גדול כל ארוחה.

>> למתכון: פישפישטיל של לינה אלעזר