מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

בפשטידה הזאת מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בישול מקדים, אבל לא עושים את זה במים אלא בתערובת של חלב ושמנת מתוקה. כבר התאהבנו. אחר כך היא כמובן עוברת צלייה בתנור, עם שום וקוטג' (כן, אנחנו עדיין מאמינים בקוטג' בפשטידות) וקצת מלח, ומלמעלה קמח תירס. התוצאה הורסת. 

מתכון: פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

פשטידת גבינות ופילו פריכה

עוד פשטידה, והפעם מז'אנר הגבינות ועלי הפילו המקווצ'צ'ים, החביב עלינו במיוחד. מספיק לראות כמה מרכיבים יש במאפה הזה (5 פלוס מלח) בשביל להבין איך ולמה הוא נכנס לנו ללב. הכי קלי קלות.

מתכון: פשטידת גבינות ופילו פריכה

סלט פסטה זיתים, עגבניות טריות ומיובשות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט פסטה זיתים, עגבניות טריות ומיובשות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט פסטה עם זיתים, עגבניות מיובשות ומוצרלה

יש אנשים שחושבים שבשביל סלט פסטה לא צריך מתכון. פשוט מכינים פסטה, זורקים פנימה קצת זיתים, אולי עגבניות מיובשות ואיזו גבינה - והנה מוכן. אז זה לא שהם טועים, אותם אנשים, אבל כשלוקחים מתכון לסלט פסטה ממשה בראל מפסטה דלה קזה - מבינים שסלטי פסטה יכולים להיות הרבה יותר מיוחדים וטעימים ממה שהיה נדמה. זאת ההזדמנות שלכם לנסות. 

מתכון: סלט פסטה עם זיתים, עגבניות מיובשות ומוצרלה

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

 

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה

הסלט - סלט ירקות (מלפפון, עגבנייה, קולרבי, בצל ירוק). היופי הוא הגרנולה המלוחה שמתלווה אליו, שגם מוסיפה לו פריכות במקומות לא צפויים, גם מעשירה בניחוח קלוי וגם משדרגת בטעמים נהדרים (צנוברים, סומאק, אגוזים, שומשום. כל מיני).

ומעל כל זה כדור מוצרלה קרוע. נהדר.

מתכון: סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה

עוגת גבינה אפויה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוגת גבינה אפויה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוגת גבינה של פעם 

אנחנו יודעים, יש מילארד עוגות - אפויות וקרות - שמתחרות על תשומת הלב שלנו, חלקן מיוחדות באמת ובטוח טעימות להפליא. אבל מה לעשות שלנו עדיין קשה לסיים ארוחת שבועות בלי עוגת גבינה אפויה קלאסית, כמו שהכינו אצל ההורים שלנו והסבים שלנו, וכמו שכנראה גם הילדים שלנו יתעקשו לאכול בשבועות.

מתכון: עוגת גבינה של פעם

חג שמח!