עראייס של בורי

נכון שעראייס הוא אחת המנות הכי טעימות שצמחו פה בשנים האחרונות? אז קבלו את הגרסה הקיצית והעדינה שלו - עראייס דגים, במקרה הזה על בסיס של בורי. הטעמים מן הסתם אחרים, אבל הסיפוק - אותו סיפוק. 

>> למתכון: עראייס של בורי

סלט סלמון ותפוח אדמה (צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים)
סלט סלמון ותפוח אדמה | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים

סלט סלמון ותפוחי אדמה

ואם אנחנו בענייני מנות דגים שלא צריך לדעת לעבוד עם דגים בשבילן - הנה עוד אחת כזו, שעל הדרך גם סוגרת לנו את הפינה של התפודים בארוחה. סלט בריא, משביע וטעים טעים.

>> למתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה

סלט עגבניות ושעועית לבנה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט עגבניות ושעועית לבנה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עגבניות ושעועית לבנה

את האגף של הקטניות מאייש הסלט הזה, שחציו טרי וחציו מבושל, והוא הרבה יותר טעים ממה שאתם יכולים לדמיין. עגבניות ובצל אנחנו יודעים שעובדים מעולה יחד, שעועית הבובס הענקית מקפיצה אותם למעלה, ואז מצטרפים קרעי הפיתה-שמן-זית-סומאק הקלויים, שנותנים את הטאץ' הממכר הסופי.

>> למתכון: סלט עגבניות ושעועית לבנה

ירקות בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ירקות בתנור

אנחנו יודעים שאתם כבר לא רעבים, אבל לא מצליחים שלא לצוות לארוחה הזאת את תבנית הירקות הצלויים האולטימטיבית, עם הרוטב המושלם והאיזונים המדויקים, כפי שלימדה אותנו המנטורית שלנו אורלי פלאי. אפשר להוסיף ביצה או גבינת פטה, אפשר גם לא - תלוי כמה זללנים החבר'ה שמגיעים אליכם לשבת.

>> למתכון: ירקות בתנור

כנאפה ביתית (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כנאפה בטיל | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כנאפה בטיל

לפעמים לא נעים לנו על מה שעוללנו לכנאפה אהובת ליבנו, כשפישטנו את ההכנה שלה לרמה כזאת שכמעט כל ילד בן 12 יכול להכין אותה לבד. כשאנחנו מרגישים את האשמה הזאת מתחילה לפעפע בנו, אנחנו מיד סותמים אותה עם מחבת של כנאפה ביתית טובה, שתקתקנו ממש ברגע.

>> למתכון: כנאפה בטיל

>> וכאן תוכלו לבדוק מתי נכנסת השבת

שבת שלום!