שתי ציפורים במכה - גם סלט פרשי עם ירקות טריים ומזינים, וגם אחלה הזדמנות להיפטר משאריות הלחם ולהרגיש חסכוניים ויעילים. מעדיפים לא להשתמש בלחם בכלל? אין בעיה, לא חייבים בכלל. ואם אתם רוצים את הסלט חלבי בכלל, אפשר גם לפזר קצת פרמזן.

>> למתכון: סלט עגבניות ולחם איטלקי

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

סלט עגבניות ולחם איטלקי (צילום: Olga Nayashkova, Istock)
סלט עגבניות ולחם איטלקי | צילום: Olga Nayashkova, Istock

מה אין כאן? בכל ערב היינו אומרים לכם שמדובר בארוחה שלמה בפני עצמה, הרי יש כאן את מה שאתם צריכים: אורז יסמין, בשר טחון, ירקות, עשבי תיבול והרבה תיבול טוב. בריא, טעים וצבעוני. 

>> למתכון: תבשיל אורז ובשר טחון

אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
אורז עם בשר טחון | צילום: אסף רונן

יסלחו לנו השוקיים, אבל ירכי עוף עם שיזוף טוב בתנור זה עונג שבת לא נורמלי. במתכון של שי-לי ליפא מכינים רוטב מתקתק וטיפה חמוץ בקלי קלות, יוצקים אותו על העוף ואופים טוב טוב כמו שצריך מכל הצדדים (40 דקות לכל צד, אם תהיתם). תכלס, מי שעובד כאן בעיקר זה התנור, לא אתם. 

>> מתכון: ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק

ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

את הסעודה של שישי הזה נסיים עם קינוח שוקולדי מפונפן. גם עוגה שוקולדית, גם ציפוי וגם מרנג. מי יכול לסרב לקינוח אישי יפה כל כך?

>> למתכון: קאפקייקס משגעים מצופים שוקולד ומרנג

קאפקייקס שוקולד ומרנג (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
קאפקייקס שוקולד ומרנג | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב