מרק מינסטרונה

מכל המתכונים שלנו למינסטרונה (ויש לנו לא מעט, אנחנו חובבים גדולים של המרק הזה) - על המתכון הזה אנחנו מקבלים הכי הרבה ביקורות טובות. מצד אחד יש בו המון מרכיבים - גם הרבה ירקות חיים, גם שעועית ירוקה, גם פסטה וגם שעועית לבנה מושרית - אבל מצד שני אפשר לשחק איתם יחסית בחופשיות, ולהשתמש רק במה שיש. על הפרמזן כמובן מוותרים.

מתכון: מרק מינסטרונה

>> מתכונים לפסח, כי הוא כבר ממש מעבר לפינה!

תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עוף ושעועית

מתכון של אבי ביטון לתבשיל בסגנון איטלקי, של פרגיות ושעועית בובס שמתבשלים עם שום, עגבניות, אורגנו ובזיליקום (אגב, אם כבר אתם משרים שעועית - תוסיפו עוד קצת שיהיה לכם גם למרק). גם יין אדום משתתף בשמחה הזאת, והתוצאה - מסיבה.

אגב, מי שלא מכיר את שעועית הבובס, שהיא שעועית לבנה שטוחה וגדולה יחסית, מוזמן לתקן את המעוות עם המתכון הזה או עם כל מתכון אחר. לטעמנו זו השעועית הכיפית והטעימה ביותר, ואפשר למצוא אותה בסופר לצד כל סוגי השעועית האחרים.

מתכון: תבשיל עוף ושעועית

פסטה עם ירקות אביביים (צילום: טל סורסקי, מה יש לאכול)
פסטה עם ירקות אביביים | צילום: טל סורסקי, מה יש לאכול

פסטה עם ירקות אביביים

אם אנחנו כבר במצב רוח איטלקי, חייבים גם איזו פסטה בארוחה הזאת. אנחנו בחרנו בפסטה עם ירקות אביביים של טל סורסקי מהבלוג השווה "מה יש לאכול", בתקווה שהאקלים קורא את המדור ויבין שהאביב כבר אמור להיות ממש כאן. שימו לב שהמתכון הוא למנה אחת - אם תכפילו את כל המרכיבים ב-4 תקבלו יופי של מנה משפחתית.

מתכון: פסטה עם ירקות אביביים

סלט עגבניות ולחם איטלקי (צילום: Olga Nayashkova, Istock)
סלט עגבניות ולחם איטלקי | צילום: Olga Nayashkova, Istock

סלט פנצנלה

אנחנו קוראים לו "סלט עגבניות ולחם איטלקי", ואוהבים אותו אהבת נפש, עד כדי כך שבימי חול אנחנו מחשיבים אותו כארוחה לכל דבר. מודים שעל החלק של טיגון הבצל - שאם איננו טועים הוא גם לא איטלקי במיוחד - אנחנו נוטים לדלג, ועדיין, גם עם בצל טרי מדובר בסלט מעולה.

מתכון: סלט פנצנלה

עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות (צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת)
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

עוגיות שקדים ומייפל

העוגיות האלה הן מהזן שנקרא "מושלגות" או "עוגיות מתפוצצות". אם היו שואלים אותנו היינו נותנים להן את השם "עוגיות מתפקעות" דווקא, כי ההרגשה היא שיש בהן כל כך הרבה מייפל, שקדים ועוד דברים טובים, שהן ממש עולות על גדותיהן. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

מתכון: עוגיות שקדים ומייפל

שבת שלום!