לחמניות ממולאות

ברור כבר מעכשיו שלא יישאר מהן כלום. תגידו תודה אם בכלל יישאר מהן משהו עד ארוחת הערב עצמה. כן דרושה פה מעט עבודה, אבל התוצאה שווה את זה: לחמניות רכות במילוי עשיר של בשר טחון וחצילים. חלום.

>> למתכון: לחמניות ממולאות בשר וחצילים

לחמניות ממולאות בשר וחצילים (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
לחמניות ממולאות בשר וחצילים | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

סלט בורגול

יש סלטים שמניחים על השולחן ומיד כל העיניים הולכות אליהם. זה סוג הסלט הזה: חמוציות מיובשות, בורגול, בצל סגול, עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, סלרי), מלפפון ותיבול פשוט וצנוע של שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. סלט מנצח.

>> למתכון: סלט בורגול וחמוציות עם עשבי תיבול

סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן (צילום: יעל גולדמן)
סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן | צילום: יעל גולדמן

קציצות עוף

בניגוד ללחמניות המטריפות מלמעלה שדורשות עבודה בכמה חזיתות, פה יש מנה קלה להכנה, זריזה וטעימה מאוד מאוד. היא גם עשויה לגרום לכם לחשוב אחרת על קציצות עוף וגם תוכלו לעוף על עצמכם בפני האורחים ולספר בגאווה שלא מדובר במשחת קארי קנויה, אלא בקארי ביתי מעשה ידיכם. הכי כדאי להגיש את הקציצות על אורז בסמטי, אבל יש לכם אישור שלנו להשתמש בכל אורז אחר שאתם אוהבים. 

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב קארי ביתי

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
קציצות עוף ברוטב קארי ביתי | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

עוגת שיש

שילוב של שוקולד ותפוז הוא שילוב שבזנו לו כזאטוטים, אבל מאז הבנו את סוד הקסם שלנו ולגמרי נפלנו שדודים. כנראה קרן אגם היא משלנו, כי סידרה לנו מתכון פרווה מהמם לעוגת סולת עם השילוב הזה בדיוק.

>> למתכון: עוגת סולת שיש שוקו-תפוז

עוגת סולת שיש שוקו-תפוז כמעט שלמה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת סולת שיש שוקו-תפוז כמעט שלמה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב