כן, אנחנו קוראים ליפות הרכות האלה "לחמניות כמו בגן", אבל שזה לא יטעה אתכם! לא מדובר במאכל אינפנטילי שרק הקטנטנים יאכלו, לא לא. אין אדם שמסוגל לעמוד בריח ובטעם הזה של לחמניית חלה טרייה ביתית. 

>> למתכון: לחמניות כמו בגן

לחמניות כמו בגן - לפני האפייה
לחמניות כמו בגן - לפני האפייה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

את הדג השבוע נגיש בדרך פחות שגרתית: בסלט. סלמון, תפוחי אדמה, אפונה ובצל ירוק ברוטב איולי שום ועשבי תיבול. גם מהמם ביופיו וגם טעים ממש.

>> למתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה

סלט סלמון ותפוח אדמה
סלט סלמון ותפוח אדמה | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים

ובמה ייטבלו הלחמניות? במתכון של אבי ביטון יש את כל מה שצריך להיות בקציצות מפנקות של יום שישי: בשר טחון, בצל, שום, ירוקים (גם כוסברה וגם פטרוזיליה, אין אפליות) ורוטב עשיר ומלא טעמים של עגבניות, גמבות וגרגירי חומוס. עם כזה מתכון מקבלים את השבת ומחזיקים אצבעות שיישאר משהו ליום שאחרי.

>> למתכון: קציצות בשר עם חומוס

קציצות בשר עם חומוס
קציצות בשר עם חומוס | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב
בראוניז שוקולד ונוגט
בראוניז שוקולד ונוגט | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

בראוניז שוקולדיים פשוטים, מעולים שבמעולים. רוצים לשדרג אותם קצת? תוסיפו לבלילה איזו תוספת שמתחשק לכם: מרשמלו, חמאת בוטנים, אגוזים, שוקולדים, השמיים הם הגבול.

>> למתכון: בראוניז שוקולד ונוגט