סלט

נתחיל עם סלט קראנצ'י וכיפי, שבימים רגילים היה אפילו יכול לשמש כארוחה סוגרת פינה בפני עצמו: כרובים משני הצבעים, קולרבי וגזרים (יכולים גם להחליף או להוסיף בירקות שורש אחרים, יש עכשיו לא מעט, והם טובים) ברוטב אסייתי חמוץ-מתוק-חרפרף. מושלם לעכשיו, וגם באופן כללי. 

>> למתכון: סלט ירקות שורש אינדונזי

סלט ירקות שורש אינדונזי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט ירקות שורש אינדונזי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

כרובית

מנת כרובית שרבים מוכנים להישבע בה, ואנחנו ביניהם. מנה קלאסית שבאה כל כך טוב, שכמעט לא משנה מה אוכלים לעיקרית. ואם אתם משום מה מעדיפים לא לטגן, עז תלם נותן בפנים גם אלטרנטיבה לאפייה.

>> למתכון: כרובית בטיחנה

כרובית בטחינה - סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כרובית בטחינה - סטריט פוד | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מפרום

לא סתם מפרום, מפרום של יונית צוקרמן, בגרסה הייחודית שלה, אז אל תצפו למתכון הטריפוליטאי האסלי. לא לחשוש, כל שלב במתכון מפורט גם בשביל מי שעושה מפרום לראשונה: מהקציצות, עד הטיגון. אבל הטיפ הכי חשוב שיש כאן הוא לשמור מפרום אחד בצד ולאכול בכריך עם מטבוחה (ואם יש לכם בסביבה גם חציל מטוגן אז בכלל חגיגה).

>> למתכון: המפרום של יונית צוקרמן

אחרי הטיגון ולפני הבישול (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
מפרום אחרי הטיגון ולפני הבישול | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

אורז

כן, מפרום עם אורז. בטח שהולך ביחד. חוץ מזה, רק בשבוע שעבר אכלנו בארוחת שישי קוסקוס הרי. אז אם כבר אורז למפרום, שיהיה אורז משודרג עם תוספות שוות שנותנות לא רק צבעים, אלא גם טעמים מצוינים (תקראו את המתכון עד הסוף, יש גם לא מעט אפשרויות לגיוון).

>> למתכון: אורז משודרג

 

אורז משודרג (צילום: טליה הדר , EshetStyle)
אורז משודרג | צילום: טליה הדר , EshetStyle

קינוח

אח, הציפוי הזה. באמת שלא צריך יותר מהתמונה הזאת כדי להבין שמדובר בשיחוק אמיתי - גם מרקם לח ועסיסי, גם ציפוי שוקולדי עבה ומפנק - מה עוד אפשר לרצות מעוגה? והבונוס - זה גם טבעוני בכלל, אין כאן לא ביצים ולא חלב. 

>> למתכון: עוגת שוקולד ובננות טבעונית

עוגת שוקולד ובננות טבעונית (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
עוגת שוקולד ובננות טבעונית | צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט