עוף בבצל של תום פרנץ

יכול להיות שכבר שמעתם אותנו נשפכים על המתכון הזה, זה בהחלט הגיוני כי אנחנו נשפכים עליו לא מעט. מדובר בהוכחה הטובה מכולן לזה שכל המוסיף גורע, שכן מדובר במתכון שכל מרכיביו הם עוף, הרבה בצל (או שומר, למי שמעדיף), שום, שמן, מלח ופלפל וטיפה סוכר חום - והתוצאה היא באמת מעולה. איך אומרים, שלם הגדול מסך חלקיו. הסוד הוא הצלייה הארוכה - בערך שעתיים - ואחר כך עוד חצי שעה להשחמה.

>> למתכון: עוף בבצל של תום פרנץ

פירה עם ממעך ידני (צילום: Joe Gough, ShutterStock)
פירה עם ממעך ידני | צילום: Joe Gough, ShutterStock

פירה

אם כבר הכנתם אותו, אתם בוודאי יודעים שהעוף מהפסקה הקודמת דורש, פשוט דורש, תוספת של אורז לבן או פירה חלק ונקי. חבל שהמיצים האלה יתבזבזו על הצלחת. אז אנחנו לא רומזים חלילה שאתם לא יודעים להכין פירה, אנחנו בטוחים שאתם יודעים, אבל רק למקרה הקל שבקלים שאתם צריכים הדרכה - הנה היא כאן.

>> מדריך להכנת פירה

סלט פסטה עשבים ירוקים וצנוברים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט פסטה עשבים ירוקים וצנוברים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה עשבים ירוקים

בימים ושעות אחרות מנת הפסטה הזו יכולה לתפקד כארוחה בפני עצמה, או לפחות כמנה עיקרית, אבל ארוחת שבת היא ארוחת שבת, אז אנחנו עושים כבוד. מדובר בפסטה קצרה עם תועפות של עשבי תיבול (אנחנו משתמשים בכולם, אתם יכולים להחסיר את מה שאתם פחות אוהבים), ורוטב גאוני של שמן זית, שום, לימון ופילטים של אנשובי. התוצאה מרעננת ועמוקה בו זמנית, מהסוג שאם לא תנסו לא תבינו.

>> למתכון: פסטה עשבים ירוקים

סלט גזר פטנט (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט גזר פטנט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט גזר פטנט

ועוד סלט אחד, כי עוד ירקות זה תמיד טוב. הבסיס של הסלט הזה הוא גזר - שחותכים בצורה שאנחנו לא הכרנו, והיא מדליקה - ולו מוסיפים אגוזים קלויים, בצל ירוק ורוטב עם ניחוח אסייתי של סויה וג'ינג'ר. פשוט וטעים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

>> למתכון: סלט גזר פטנט

קוביות עוגת גבינה וממרח שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
קוביות עוגת גבינה וממרח שוקולד | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

קוביות עוגת גבינה ושוקולד

זה כבר כמה ימים שאנחנו מפנטזים על הקינוח הזה, וארוחת שישי מרגישה לנו כמו הזדמנות מושלמת להגשים את הפנטזיה. העוגה היפה להפליא הזאת אולי נראית לכם מורכבת להכנה, אבל התחתית היא בסך הכל פירורי ביסקוויטים מעורבבים עם חמאה, מעליה יש שכבה של עוגת גבינה הכי בחושה שיש, ומלמעלה עוד מאותה תערובת גבינה, רק שהפעם היא מחוזקת בשוקולד. הקושי היחיד הוא להמתין את הלילה הנדרש במקרר להתייצבות. אם זה לא מספיק כדי לשכנע אתכם, העוגה משתבחת מאוד לאחר יומיים במקרר, כך שאפילו מומלץ להכין אותה מבעוד מועד. 

>> למתכון: קוביות עוגת גבינה ושוקולד