מתחילים עם מרק שיונית צוקרמן הכירה לנו שבעקרון אמורים לחכות איתו לפסח, כי הוא מגיע עם תוספת קניידלך, אבל הוא כל כך מוצלח שאפשר לאכול אותו גם ככה, בלי הכדורים. רוצים לפנק את המשפחה? תפתחו להם את הארוחה עם קערה כזאת. והיי, אם אתם בכל זאת רוצים קניידלך לכו על זה - אבל תדאגו להשאיר מקום, כי אנחנו רק בהתחלה. 

>> למתכון: מרק ירקות עשיר

מרק ירקות עשיר עם קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק ירקות עשיר עם קניידלך | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

האורז של סוף השבוע הזה עשיר במיוחד, בריחות ובתוספות. יש פה כבדי עוף מטוגנים עם בצל, יש כוסברה ובטטה, ובשביל שהריח בכלל יהיה משגע יש שום, כורכום ובהרט. את הכל מכינים באותו סיר ובפחות משעה אחת. 

>> למתכון: אורז בניחוח משכר של בהרט עם כבדי עוף ובטטות

אורז בסמטי עם כבד ובטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אורז בסמטי עם כבד ובטטה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עם כל האהבה והכבוד לסטייקים על האש, בכזה סוף שבוע קשה מאוד להתחרות בבשר נימוח ורך שהתבשל לו לאיטו על הכיריים. בייחוד כשהוא מתבשל עם תפודים, בצלים שלמים, יין ותבלינים טובים. התוצאה היא קדירה עשירה, מנחמת, חגיגית וטעימה שתהיה טובה גם ביום שלמחרת, ואפילו לראשון במשרד אם יישאר משהו.

>> למתכון: אוסובוקו בקר וירקות

אוסובוקו בקר וירקות שורש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אוסובוקו בקר וירקות שורש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אומנם יש כאן קטניות, אבל מדובר במנה קלילה ומרעננת. משהו מתבקש אחרי מרק חם, אורז ותבשיל בשר ותפודים. שומר הוא גם כידוע נהדר לעיכול, ובתוספת הקטניות המונבטות יש כאן חגיגה של בריאות.

>> למתכון: סלט קטניות מונבטות עם שומר צלוי

סלט קטניות מונבטות ושומר (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סלט קטניות מונבטות ושומר | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

את הארוחה נחתום עם עוגה בחושה פשוטה וקלה להכנה, בלי הקצפות או יותר מדי פעולות מתישות. תפוזים זה קלאסי לעונה, והריח שיתפשט באפייה פשוט שווה את הכל. 

>> למתכון: עוגת תפוזים וקוקוס בחושה

עוגת תפוזים וקוקוס בחושה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוגת תפוזים וקוקוס בחושה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל