בכזה מזג אוויר, ארוחת שישי חלבית זה דבר כמעט מתבקש. אף אחד לא רוצה להפעיל עכשיו תנור ליותר מחצי שעה, זה מובן. לכן תבשילים שבכל שישי אחר היינו שמחים לארח על השולחן צריכים לפנות הפעם את המקום למשהו קליל יותר. הפתרון הוא קציצות דגים פיקנטיות של רעות עזר, שמגיעות עם תלוליות חומוס כתוש ולימוני. 

>> למתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות

בשביל לגוון, ובעיקר בשביל לא לעבוד קשה מדי, בסופ"ש הזה הלכנו על לחם לבן, ולא על חלה. את הלחם הזה מכינים בעשר אצבעות, כלומר שלא צריכים מיקסר ובקושי צריכים ללוש אותו: רק 3-4 לישות פשוטות וכמה התפחות, זה כל הסיפור - לתת כמה ערבובים בהתחלה - ואחר כך הזמן עושה את שלו. התוצאה היא לחם לבן שמצוין לכריכים, וגם מצוין להעמסת קציצות דגים.

>> למתכון: לחם לבן ללא לישה

לחם תפוחי אדמה
לחם בעשר אצבעות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אנחנו מודים, רק חיפשנו תירוץ להשתמש בנענע. ואיזה יופי של תירוץ - סלט של עיגולי קישואים ברוטב עשיר ומרענן: חרדל , שקדייה (שזה ממרח שקדים טחונים), שמן זית, מלח, פלפל ועלי נענע קצוצים. אגב, תרגישו חופשי להכין אותו מראש, הוא לא יהיה פחות טעים.

>> למתכון:סלט קישואים ונענע

סלט קישואים ונענע
תרגישו חופשי לשים קצת יותר נענע | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

הקינוח היפהפה הזה הוא איפשהו בין עוגת גלידה לעוגת גבינה, ובגלל שאנחנו גם ככה באווירת שבועות, עוגת גבינה קפואה באה לנו בול. בגזרת הפטל, אל דאגה, אפשר להשתמש בפירות קופאים, לא נשלח אתכם לשוק בחום הזה. עוד בונוס: אפשר לשמור את התענוג הזה במקפיא לשבוע שלם.

>> למתכון: עוגת גבינה ופטל קפואה

עוגת גבינה ופטל קפואה
עוגת גבינה ופטל קפואה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב