סלט

מצד אחד, כבר כמעט סוף נובמבר וחלקנו עדיין לא הורידו את שמיכות הפוך מאחסון. מצד שני, עדיין יש ענבים מצוינים. בשביל הסלט הזה צריכים רק כוס אחת של ענבים - מאיזה סוג שבא לכם. אל הענבים מצטרפים גם עלי תרד, קצת פקאנים, נבטים, עגבניות שרי ופרוסות דקיקות של בצל סגול. מה צריך יותר מזה?

>> למתכון: סלט חגיגי של בייבי תרד, שרי, ענבים ופקאן

סלט בייבי תרד, עגבניות שרי, ענבים ופקאן (צילום: אפרת ליכטנשטט,  יח"צ)
סלט חגיגי של בייבי תרד, עגבניות שרי, ענבים ופקאן | צילום: אפרת ליכטנשטט, יח"צ

אורז עם תוספת

מנה טבעונית, פשוטה, בריאה וטעימה עם כל אבות המזון וכל האלמנטים הכיפיים של ארוחת שישי ושל ארוחות משפחתיות באופן כללי: אורז אטריות, עדשים, הרבה בצל מטוגן, גרגרי חומוס ברוטב עגבניות ובהרט. במצרים היא נחשבת למנת אוכל רחוב פופולרית, מה שרק מוסיף לנו תאבון. 

>> למתכון: קושארי - תבשיל אורז מצרי

קושארי - תבשיל אורז מצרי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
קושארי - תבשיל אורז מצרי | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קדירת בשר

כשסמדי בומבה נותנת לנו מתכון לארוחת ערב אנחנו קודם כל ניגשים לקנות את המוצרים שחסרים לנו. הפעם מדובר בתבשיל בשרי שאין מתאים ממנו לסופ"ש סגרירי מהסוג שכולנו חיכינו לו כל כך. נתחי אסאדו רכים בבישול ארוך (פחות מ-3 שעות, לא להיבהל) בתיבול זעפרן, עלי דפנה, כורכום ומעט מעט מוסקט שיושבים על חיטה וערמונים מתובלים. סיפתח מפואר לחורף.

>> למתכון: קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן

קדירת אסאדו ובצלצלים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קדירת אסאדו ובצלצלים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שוקולד

עד כמה העוגה הזאת טובה? בואו נגיד שהיא הוכנה למספר ימי הולדת והתבנית חזרה אלינו ריקה. יש בה את כל מה שעוגת שוקולד פשוטה צריכה בחיים: פשטות, עסיסיות וזיגוג שוקולדי שחס ושלום לא יחסר למישהו כאן שוקולד. 

>> למתכון: עוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד פרווה | צילום: קרן אגם, mako אוכל