הסלט הזה מרהיב מכל בחינה שהיא - צבעוני, עשיר ומלא חלבון וטעמים טובים. אם אין שעועית ירוקה טרייה אנחנו מחליקים לכם להשתמש בקפואה, וכמובן שאם אתם לא מאוהבי הצלפים/זיתי קלמטה/אנשובי - ניתן להשמיט אותם. לפרוטוקול רק נאמר שאתם לא יודעים מה אתם מפסידים.

>> למתכון: סלט ניסואז

סלט ניסואז (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט ניסואז | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

המתכון הזה של נוף עתאמנה אסמעיל הוא בעצם שתי מנות, שתיהן טעימות אש: עוף ומג'דרה שמוכנים לחוד. את השוקיים מתבלים בשום, לימון וזעתר ומכניסים תיק תק לקוקי, אבל במג'דרה חשוב לא לחפף, ולהתמסר כמו שצריך לטיגון הבצלים. זה אומנם דורש מעט סבלנות אבל מתגמל כל כך, שזאת כנראה תהפוך למג'דרת הקבע שלכם בבית (זה מה שקרה אצלנו). מעדן אמיתי, וקלאסיקה של ארוחת שבת אחרונה לפני פסח.

>> למתכון: עוף עם מג'דרה של פלאחים

עוף עם מג'דרה של פלאחים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוף עם מג'דרה של פלאחים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ואם כבר קלאסיקה לארוחה של לפני פסח: עוגה בחושה לפני שנפטרים משקיות הקמח. על הדרך מקבלים קינוח פשוט וטעים ובית מלא ניחוחות הדריים.

>> למתכון: עוגת תפוזים קלאסית

עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל