סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי 

סופריטו היא ה-מנה המשפחתית בה' הידיעה, ואחרי שבועות ארוכים של ארוחות אינטימיות בצל הסגר, אנחנו יכולים שוב לאכול עם סבא וסבתא המחוסנים. ההתרגשות רבה, ולכן הלכנו על סופריטו מיוחד שבו ארטישוק ירושלמי (עכשיו בעונה) מחליף את תפוחי האדמה הקלאסיים. שימו לב, סופריטו דורש סבלנות, אבל וואללה - חיכינו כל כך הרבה, מה זה עוד שעתיים?  

>> למתכון: סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
תבשיל אורז עם בשר טחון | צילום: אסף רונן

תבשיל אורז ובשר טחון

לצד הסופריטו המינימליסטי (אבל שווה!) נגיש גם את האורז הצבעוני, השמח והיפה הזה, עם גזר ובצל ובשר טחון בתיבול משגע של בהרט וקינמון. פחמימות, חלבונים וירקות משתלבים פה בכיף זה עם זה, ואל תוותרו על הצנוברים, השבוע מתפנקים עד הסוף. 

>> למתכון: תבשיל אורז ובשר טחון

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט כרובית, בורגול ופלפלים קלויים

כאילו אין כבר מספיק צבע על השולחן, השבוע אנחנו הולכים גם על סלט צבעוני ומיוחד: הכוכבת פה היא הכרובית, והיא מקבלת תגבור יפה של ירוקים מכוסברה ועד נענע (ויש גם בצל ירוק בדרך), מחוזקת בטעמים לימוניים רעננים ונשבעים שדי לנו בזה, אבל לא, אנחנו נוסיף גם בורגול בשביל המרקם והגיוון, ופלפל קלוי בשביל הצבע והמתיקות. 

>> למתכון: סלט כרובית, בורגול ופלפלים קלויים

רוגלך אוראו (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
רוגלך אוראו. לא רק לנכדים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רוגלך אוראו 

אין געגוע בעולם כמו געגוע של סבים וסבתות לנכדים, ולכן רק טבעי שהשבוע הקינוח יוקדש לקטנים שבחבורה, אבל מילה שלנו - לא יהיה מבוגר סביב השולחן שייסרב להם: רוגלך שוקולדיים מבצק רך עם תוספת קראנצ'ית של שברי עוגיות אוראו. מוזמנים כמובן להחליף את מוצרי החלב בתחליפי פרווה במידת הצורך. 

>> למתכון: רוגלך אוראו

>> זמני כניסת ויציאת השבת הקרובה