מרק עגבניות של אגתה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
מרק עגבניות של אגתה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

מרק עגבניות הכי טעים בעולם

אנחנו לא חיכינו, וכבר בגשם הראשון תחבנו לתנור תבנית מלאה בעגבניות ובצלים שאחר כך הפכה למרק המושלם הזה, עם הטעמים הקלויים המתקתקים שאין כמעט באף מרק עגבניות אחר. על כל פנים, שום דבר לא ימנע מאיתנו לעשות את זה שוב בסוף השבוע הקרוב. סליחה, גשם או לא גשם?

>> למתכון: מרק עגבניות הכי טעים בעולם

נזיד בשר ושעועית לבנה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
נזיד בשר ושעועית לבנה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

נזיד שעועית ובשר

אחרי המרק בכוונתנו לשלוף את אחד מתותחי החורף הכבדים שלנו - הנזיד הזה של נוף עתאמנה אסמעיל. אנחנו יודעים שלא באמת חורף, אנחנו יודעים שלא כל כך קר ושבעוד יומיים וחצי כנראה נחזור לבגדים קצרים ונתלונן שחם, אבל כל כך הרבה זמן חיכינו שיהיה מותר להכין קדירה, שאנחנו מרגישים שזה חזק מאיתנו.

>> למתכון: נזיד שעועית ובשר

אורז צהוב, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
אורז צהוב, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

אורז צהוב

הכנו קדירה, מה לא נכין אורז? ברור שנכין, אנחנו לא ילדים. ואם כבר אורז, אז אורז מחוזק בכורכום ומעט שמיר, שאף אחד לא יתלונן שמשעמם.

>> למתכון: אורז צהוב

עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

עוגת תפוזים קלאסית

עוד אחד ממאכלי החורף שאנחנו שולפים מהבוידעם עם הגשם הראשון (או קצת לפניו). מתכון של קרן אגם אהובתנו לעוגה רכה והדרית, שהיא כל מה שאתם רוצים ליד כוס התה שלכם כשבחוץ סוער.

>> למתכון: עוגת תפוזים קלאסית

שבת שלום!