עוף ואורז בסיר אחד

מתכונים שמציעים את המנה העיקרית והתוספת באותו סיר תמיד היו אהובים עלינו במיוחד, מהסיבה הכי בסיסית וקמאית שיש: למה ללכלך שני סירים אם אפשר ללכלך אחד? החשש היחיד שלנו מהמנות האלה הוא שהן לא ייצאו עשירות מספיק. במתכון הזה, של רות אוליבר, אין סכנה כזאת: תשאלו את הכמון, הכורכום, הקארי, הפפריקה והבירה הלבנה שלוקחות בו חלק. 

>> למתכון: עוף ואורז בסיר אחד

כרובית בטחינה - סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כרובית בטחינה. בייסיק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כרובית בטחינה

המתכון הפשוט והנחמד הזה אולי לא ממציא את הגלגל, אבל הוא יכוון אתכם לעבר אחת התוספות הכי כיפיות שיש במסעדות, וגם בבית. טחינה שעשויה כהלכה, כרובית בשמן עמוק - שילוב שלא באמת אפשר לסרב לו.

>> למתכון: כרובית בטחינה

סלט עגבניות ושעועית לבנה

לכוחו של השילוב בין שעועית לבנה (עדיפות לבובעס) לעגבניות נחשפנו רק בשנים האחרונות, ומאז אנחנו לא מפסיקים ליישם - לפעמים עם חומץ בלסמי, לפעמים עם שמן זית ולימון, לפעמים רק עם שמן ועגבניות סחוטות. במתכון הזה יש גם פיתה קלויה, שתספוג את המיצים הנהדרים של הסלט. אם אתם פוחדים שבגללה איש לא יטעם את הירקות שהכנתם בתנור - אתם מוזמנים לוותר עליה. 

דבר אחד קטן שחשוב לשים לב אליו: בשביל המתכון הזה חייבים להשרות את השעועית יום קודם. המלצה שלנו: תשרו את כל החבילה, תבשלו את כל החבילה, וכך הסלט הזה יהיה בהישג ידכם בכל עת. חלקו את השעועית המבושלת למנות והקפיאו, ובפעם הבאה שתרצו להכין סלט עם שעועית מבושלת תצטרכו רק להפשיר את אחת המנות.

>> למתכון: סלט עגבניות ושעועית לבנה

סלט עגבניות ושעועית לבנה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט עגבניות ושעועית לבנה. שילוב מגן עדן | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

ירקות שורש בתנור

אם נמאס לכם מתפוחי אדמה או מהבטטה בתנור שאתם מכינים כמו חיילים בכל סוף שבוע, יש לנו בדיוק את הגיוון בשבילכם. לוקחים ירקות שורש טובים - ארטישוק ירושלמי, קולרבי, סלק, וכן, אפשר גם בטטה - חותכים לקוביות קטנות ויפות וצולים עם שום, שמן זית וקצת תימין. זהירות, יש מצב שזה יהפוך למנה הקבועה הבאה שלכם.

>> למתכון: ירקות שורש בתנור

ירקות שורש אפויים בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ירקות שורש אפויים. ואף אחד מהם אינו תפוד! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת גבינת שמנת והדרים

מספיק חם בשביל עוגת גבינה, מספיק חורף בשביל תפוזים - מה שאומר שמדובר בזמן המושלם להכין את העוגה הזאת, של ענבל לביא. פוחדים מעוגות גבינה? לא מהעוגה הזו: קערה וכף עץ - זה כל מה שתצטרכו בשבילה. שום מיקסר ושום עניינים.

>> למתכון: עוגת גבינת שמנת והדרים

עוגת גבינת שמנת והדרים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת גבינת שמנת והדרים. אם לא עכשיו אז מתי | צילום: ענבל לביא, mako אוכל