קציצות

מנה ראשונה שנחטפת במהירות שיא ותהיה הראשונה להיגמר. אם רוצים, אפשר להחליף את ההודו בכל בשר אחר ואפשר אפילו לוותר על בשר לחלוטין אם רוצים גרסה צמחונית של הקציצות.

>> למתכון: קציצות פרסה לפסח

>> עוד מתכונים לפסח

קציצות פראסה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות פראסה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט תפודים

זה לא פסח בלי סלט תפוחי אדמה, ובשביל לחסל את כל שאריות המצה של החג, הסלט הזה הוא מה שאתם צריכים על השולחן. הרבה בצל והרבה ביצים קשות, והסתדרתם.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה לפסח

 

סלט תפוחי אדמה לפסח (צילום: יעל אילן, שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן)
צילום: יעל אילן, שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן

סלט חסה

ובקטגוריה המרעננת של הארוחה, סלט חסה שמצד שאחד הוא פשוט וקלאסי, עם רוטב ויניגרט מנצח שתמיד בא טוב, ומצד שני הוא עשיר במיוחד: שני סוגי חסה, מלא ירוקים טריים, עגבניות וקשיו בשביל הפינוק.

>> למתכון: סלט חסה חגיגי

 

ביף בורגיניון של הקופי בר

מדובר במתכון הראשון שרותי ברודו בכבודה ובעצמה הגישה במסעדת קופי בר, יש יותר חגיגי מזה? בשר רך ונימוח שבושל במשך שעות עם יין טוב וירקות. בונוס: הריחות שיציפו את הבית.

>> למתכון: הביף בורגיניון המיתולוגי של רותי ברודו

 

ביף בורגיניון של רותי ברודו, R2M (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
ביף בורגיניון של רותי ברודו, R2M | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

אורז

בגלל שהביף בורגיניון היא מנה כל כך מושקעת, מיוחדת, כזאת שמכינים מכל הלב, שמים בה יין שאוהבים והיא כל כך עשירה בטעם – המנה שהולכת איתה מושלם היא אורז. אורז לבן קלאסי שיוצא אחד אחד ויספוג את כל  הרוטב הנהדר הזה.

>> למתכון: אורז לבן

אורז מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אורז מוכן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קינוח

אולי אין בה קמח, אבל העוגה הזאת ממש לא צריכה אותו, וגם לא מדובר בגרסה מיוחדת לחג, היא ככה במקור שלה. תשקיעו ותשתמשו בשוקולד איכותי ולא תצטערו.

>> למתכון: עוגת שוקולד גרמנית עשירה

עוגת שוקולד גרמנית עשירה - תמונת רוחב (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
עוגת שוקולד גרמנית עשירה - תמונת רוחב | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל