בלא מעט בתים בישראל אין ארוחת שישי בלי חריימה, אבל עם כל הכבוד לחריימה, תנסו את הדגים הפיקנטיים האלה, שמתבשלים עם גרגירי חומוס ואריסה. 

>> למתכון: דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס

דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוד קלאסיקה לשולחן שבת היא הקציצות האלה. קציצות עוף עם שומר, כורכום ואפונה. לא רוצים לטגן? אפשר גם לאפות. והמתכון הבא זה האורז שמושלם ללוות אותן (וגם את הדגים).

>> למתכון: קציצות עוף עם שומר

קציצות עוף עם שומר ואפונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות עוף עם שומר ואפונה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המראה של תלולית אורז פרסי מעוטר בדיסקיות זהובות של תפוחי אדמה שזופים לשלמות הוא מהמראות היפים ביותר שיש. אם נדמה לכם שזה גדול עליכם, תנסו את המתכון הזה של לייזה פאנלים - שייקח אתכם צעד אחר צעד בביטחון, ממש עד לרגע ההפיכה הדרמטי. פעם אחת, וזה שלכם. 

>> למתכון: אורז פרסי ליגה

אורז בסגנון פרסי (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן )
אורז בסגנון פרסי | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

כן זה ברוקולי בסלט, ואם עוד לא שילבתם אותו בסלטים שלכם עד היום, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. פרחי ברוקולי, כרוב אדום, בצל ירוק, שקדים קלויים ומעליהם רוטב מדהים עם חמאת בוטנים, חצי תפוז סחוט וקצת שום כתוש. 

>> למתכון: סלט ברוקולי וכרוב סגול עם ויניגרט מטריף

סלט ברוקולי וכרוב סגול (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט ברוקולי וכרוב סגול | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

הבטחנו ווינרים, ולכן נקיים: עוגת שוקולד חגיגית ומהממת שהיא איום משולש: פודינג שוקולד, פתיתי שוקולד וכמובן שיש גם ציפוי שוקולד.

>> מתכון: עוגת טריפל שוקולד

עוגת טריפל שוקולד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת טריפל שוקולד | צילום: קרן אגם, mako אוכל