כולנו יודעים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום (לא סתם הרמב"ם המליץ לאכול בה כמו מלכים) - אז איך זה שבסוף רובנו נוטים ליפול על עוגייה ליד הקפה? ובכן, זה נגיש, זה מיידי, זה מהיר - אבל מה לעשות שזה לא מזין וממש לא משביע.

כדי לעזור לכם לא ליפול במלכודת העוגייה, אספנו עבורכם כמה הצעות לארוחות בוקר שוות עם טוויסט, שלא רק ישמחו אתכם וייצרו לכם גיוון מדי בוקר, אלא גם ישביעו אתכם לפרק זמן ארוך במיוחד:

יום ראשון: קוואקר פאור בול קלאסי

המנה הזו היא מנה מנצחת משלל סיבות: היא מחממת, היא מרפדת את הקיבה, היא קלה מאוד להכנה והיא משביעה לאורך זמן. עם המרכיבים הנכונים היא גם מזינה במיוחד, עבור כולם. כל מה שתצטרכו כדי להכין אותה זה כוס קוואקר, כוס חלב קוקוס, רבע כוס מים, רבע כפית תמצית וניל וכף שטוחה של זרעי צ'יה או פשתן טחון. חימום של דקה-שתיים במיקרו (או קצת יותר מזה על הכיריים), המתקה קלה (עם חמאת בוטנים טבעית, דבש, קקאו, קינמון וכמובן פירות לבחירתכם) ואתם שם. למתכון המלא

פאוור בול קוואקר (צילום: סטודיו גל בן זאב)
פאוור בול קוואקר | צילום: סטודיו גל בן זאב

יום שני: טוסט חביתה

אם טוסט גבנ"צ זה החיים וחביתה היא הסיבה לקום בבוקר, אז טוסט החביתה הבא הוא שילוב מופלא של שני הדברים - ומה שמגניב במיוחד במנה הזאת הוא כמה קל ומהר מכינים אותה. ההכנה מתחילה כמו חביתה לכל דבר, אבל אז צפו לטוויסט בעלילה: מוסיפים מעליה את פרוסות הלחם והגבינה הצהובה, הופכים ויש לכם טוסט שלא תרצו שייגמר לעולם. האירוניה: הוא יתחסל בשניות ותצטרכו להכין עוד אחד. מזל שזה לוקח דקה על השעון. למתכון המלא

טוסט חביתה מהפכני באותה מחבת (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
טוסט חביתה מהפכני באותה מחבת | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

יום שלישי: שקשוקה

שקשוקה היא אחד היסודות המוצקים שעליהם בנויה ארוחה הבוקר הישראלית. יש את הגרסאות הארוכות שלה ויש את הקצרות, יש את האדומות ויש את הירוקות. אנחנו לגמרי אימצנו לאחרונה את השקשוקה הבאה, ובה שני מרכיבים בלבד: עגבניות מעולות וביצים. מה הסוד שלה, אתם שואלים? ובכן, זמן ולא מעט ממנו – בין שעתיים לשלוש. אז איך עושים את זה? פשוט מאוד, את הבישול הארוך עושים בערב, ובבוקר רק מוס­יפים ביצים. למתכון המלא

שקשוקה בשני מרכיבים (צילום: j.chizhe, ShutterStock)
שקשוקה בשני מרכיבים | צילום: j.chizhe, ShutterStock

יום רביעי: מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים

קרדיט מתכון: קרוטית

המתכון הזה הוא אידיאלי לכל ההורים שהילדים שלהם בקושי נוגעים בכריך בהפסקת עשר, וגם לאלה שנוטים בעצמם להסתפק בוופל או עוגייה ליד הקפה. מאפינס טוב הוא כזה שמכינים אותו מכל מה שיש ונשאר בבית ולכן הוא הפייבוריט שלנו: קוטג', גבינה צהובה, תירס, זיתים, כוס קוואקר וחצי כוס קמח -  מערבבים ואופים בתבנית שקעים. הכינו לילה מראש ואתם מסודרים ליומיים לפחות.  כמה קל, ככה טעים. למתכון המלא

מאפינס תירס  (צילום: אפיק גבאי)
מאפינס תירס | צילום: אפיק גבאי

יום חמישי: פאוור בול של "הכינותי מראש"

"קערת הכוח" הזו היא בבחינת אלטרנטיבה לקערת הקוואקר החמה, והסיבה שאנחנו מטורפים עליה היא שהיא כי היא נשמרת ליומיים שלמים במקרר. יש לנו כאן קוואקר, חלב לבחירה, זרעי צ'יה, מייפל, טחינה/חמאת בוטנים/חמאת שקדים – שביחד יוצרים פודינג קוואקר מופלא. בערב מערבבים בצנצנת, בבוקר זוללים (לנו זה לקח דקה בבוקר, שלוש דקות בערב). המלצה שלנו: תשקיעו בצנצנת, כי לפעמים נחמד גם להסתכל בקנקן וגם במה שבתוכו. למתכון המלא

יום שישי: פריטטה

אין על ארוחת בוקר ישראלית עם ביצים, סלט וגבינה. אבל אנחנו באנו לגוון, והפריטטה הזו היא ללא ספק יציאה לבקרים שיש לנו קצת יותר זמן ליד המחבת. אמרנו קצת, ולכן בחרנו את הפריטטה הזריזה והמנצחת הזו: מנה שלוקחת את כל השאריות בבית ומקבלת בזרועות פתוחות את כל מי שרוצה להצטרף. במקרה הזה: בצל, תפוח אדמה, קישואים, עשבי תיבול, גבינה, חלב ו-5 ביצים. קצת על המחבת, קצת בתנור – וקיבלתם מנה מושלמת ומשביעה. למתכון המלא

פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פריטטה מנצחת | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

יום שבת: דגני בוקר OAT FLAKES

שבת מנוחה, שבת טיולים (בארץ או בשכונה, בהתאם להנחיות העדכניות), שבת משפחתית ורגועה, שמתנהלת בעצלתיים. זו לגמרי המנה לפתוח איתה בוקר בכיף לפני הצ'ולנט של הצהריים: דגני בוקר מפתיתי שיבולת שועל קראנצ'ים. הדגנים מכילים המון שיבולת שועל ומגיעים בשני טעמים: חמוציות ודבש. אופן ההכנה, אגב, חביב עלינו במיוחד: קערה, דגני בוקר, חלב לבחירה וכפית או כף, לשיקולכם.

דגני בוקר קוואקר (צילום: Debby&Ron)
דגני בוקר קוואקר | צילום: Debby&Ron

>> לעוד מתכוני קוואקר שישתלבו נהדר בכל ארוחה ביום, ויזכו את התפריט שלכם בתוספת מזינה ומשביעה לחצו כאן או עקבו אחרי קוואקר באינסטגרם

הכתבה בשיתוף קוואקר.