נתחיל מהבסיס: שיבולת שועל היא דגן מלא על כל צורותיה. למעשה, בהשוואה למגוון דגנים אחרים, שיבולת שועל תמיד תיצרך כדגן מלא. בנוסף, סיבי שיבולת שועל מסייעים בחילוף החומרים. אילו ערכים תזונתיים היא מכילה ובאיזה אופן ניתן לשלבה בתזונה? הנה כל הפרטים:

סיבים תזונתיים

ההמלצה לשלב שיבולת שועל בתפריט היומי מבוססת על כך שמדובר בדגן עשיר בסיבים תזונתיים.  כמה עשיר? שיבולת שועל מכילה כ-10 אחוזים של סיבים תזונתיים משני סוגים (60 אחוז בלתי מסיסים ו-40 אחוז מסיסים). כמו כן, מדובר בדגן עם תכולת הסיבים המסיסים הגבוהה ביותר מבין הדגנים.

פחמימות

שיבולת שועל היא דגן עשיר בפחמימות מורכבות. למעשה, סיבי שיבולת שועל מכילים כ-60-68 אחוז פחמימות.

אך עקב תכולת הסיבים בשיבולת השועל, ידוע כי קצב ספיגת הפחמימות איטי ונע סביב 2-4 שעות. במילים אחרות: הסיבים מסייעים לתחושת השובע.

חלבונים

שיבולת שועל נחשבת לאחד ממקורות הדגנים הגבוהים ביותר לחלבון, עם כ-16 גרם חלבון ל-100 גרם דגן.

שומן

שיבולת שועל מכילה 7% שומן. בנוסף, הרכב השומן בדגן שיבולת שועל מכיל חומצות מסוג אומגה 6, אומגה 3 ואומגה 9.

ויטמינים

בסיבי שיבולת שועל יש ויטמינים מקבוצת B  וויטמין E.

מינרלים

סיבי שיבולת שועל מכילים מינרלים רבים ובהם זרחן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, סידן, אבץ ונחושת.

פוליפנולים

פוליפנולים הם רכיבים במקורות מזון צמחיים שמקנים לדגן/ירק/פרי את הצבע, הריח, המרקם והטעם הייחודיים שלהם. הפוליפנולים נמצאים במזונות כמו תה, יין אדום, פירות, ירקות, שמן זית כתית מעולה וכמובן בשיבולת שועל. תפקידם של אותם פוליפנולים בדגנים הוא להגן עלינו מפני תהליכי הרס וחמצון, שנובעים בין היתר מזיהום אוויר, חשיפה לחומרי הדברה, קרינה מסוגים שונים, מתח נפשי, תרופות, גיל מבוגר ואפילו מתוצרי לוואי של תהליכים מטבוליים רגילים.

ולסיום: איך צורכים שיבולת שועל?

בדיוק בשביל זה יש לנו את קוואקר - שיבולת שועל מדגן מלא, המכיל ויטמינים, מינרלים ושלל סיבים תזונתיים. אפשר לשלב קוואקר בארוחת הבוקר, או להכין איתו דייסה בכל שעה אחרת של היום.  אבל שלא תטעו – הוא לא נועד רק עבור דייסות. קוואקר יכול להוות בסיס למגוון מזונות ותבשילים, כולל קינוחים. למעשה, יש מגוון מאכלים שניתן להוסיף להם טוויסט של קוואקר כדי לזכות במנה מזינה, טעימה ומשביעה. עשינו לכם חשק? שלל מתכונים עם קוואקר תוכלו למצוא ממש כאן>

*המידע המובא בכתבה מבוסס על סקירה תזונתית של שני ארד, דיאטנית קלינית בקוואקר.