פתיתים אדומים

לנו באופן אישי עוד לא יצא לנו להכיר ילד שמתבאס למראה צלוחית פתיתים חמים (וגם בקושי מבוגרים כאלה). כאן מטגנים בצל, מוסיפים רסק עגבניות ובסוף בסוף גם פתיתים, שיוצאים נימוחים וטעימים. אצלנו בבית הכי אוהבים לאכול איתם עם תוספת שליכטת יוגורט/שמנת/יוגורט סויה. 

>> למתכון: פתיתים אדומים עם בצל מטוגן ויוגורט

cbd510VgnVCM2000002a0c10acRCRD">פתיתים אדומים עם יוגורט (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פתיתים אדומים עם יוגורט | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

שבלולי פילו אישיים

הדבר היחיד שצריך לדאוג לו מראש כשניגשים להכין את המתכון הזה הוא להעביר את חבילת דפי עלי הפילו מהמקפיא למקרר. לא מסובך, נכון? עכשיו רק מאדים קצת תרד (אפשר גם קפוא, ברור), מטגנים בצל בקטנה ומערבבים עם שום כתוש, גמבה קצוצה וגבינות (יכולים לגוון לפי מה שיש לכם כרגע בבית). את המלית מסדרים על העלים המשומנים וזורקים לתנור. 

>> למתכון: שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

סלט אטריות אורז

סלט מהיר להכנה, בריא וטעים. האטריות לא דורשות בישול, מספיקה להן השרייה במים רותחים. במקום להשתמש ברוטב תעשייתי מוכן בבקבוק רוקחים בדקה רוטב ביתי. אנחנו לפעמים מוסיפים קוביות טופו, אבל גם בלעדיהן זאת אחלה מנה שמתקתקים ברע שעה.

>> למתכון: סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט יטריות אורז עם גזר ובצל ירוק | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב