פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

פשוטה וטעימה, וכוללת את כל החשודים המידיים בתחום חביבי הקהל: תפוחי אדמה, בטטות, קוטג', שמנת מתוקה וקצת קמח תירס. את כל אלה (ועוד קצת חומרים) מרכיבים לפשטידה פשוטה וטעימה שסוגרת פינה נהדרת לארוחת ערב. סלט קטן ליד, והסתדרתם.

>> למתכון: פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה ועוף

מתכון של נירה רוסו וישראל אהרוני שמושלם ליום ראשון, וזאת בזכות שימוש מושכל בשאריות עוף משישי (או עוף טרי מהגרילו, הכל טוב). את העוף חותכים בידיים לרצועות ומערבבים אותו עם תפוחי אדמה, בצל ירוק ובצל סגול, קוביות כמה שיותר קטנות של מלפפונים חמוצים, שיני שום קצוצות ופטרוזיליה קצוצה. הרוטב קלאסי: שמן זית, מיונז, חרדל, מיץ לימון וקצת מלח ופלפל. כיפי תמיד, ולפתיחת השבוע במיוחד. 

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה ועוף

סלט תפוחי אדמה ועוף (צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן)
סלט תפוחי אדמה ועוף | צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן

קציצות גבינה

גדולתן של הקציצות החביבות האלה היא שאחרי עשר דקות וצינון קל מתחסלת רוב התבנית, ואם במקרה נשארו כמה, הן מחוסלות בנשנושים גם הן. הכנתן מתאימה גם לקטנים מאוד, בזכות העובדה שאין באמת חשיבות לדיוק בצורה (הגבינה נמסה והן משתטחות באפייה בכל מקרה).

>> למתכון: קציצות גבינה

קציצות גבינה - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
קציצות גבינה - ההכנה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל